Sari Sarkomaa tunsi rinnassaan kyhmyn – sai huonot uutiset kesken hallitusneuvotteluiden: "Se oli järkyttävää, mutta olin siihen varautunut"

Sari Sarkomaa sai keväällä rintasyöpädiagnoosin – kertoo, miten voi nyt 3:49
Sari Sarkomaa sai keväällä rintasyöpädiagnoosin – kertoo, miten voi nyt

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo voinnistaan MTV Uutisille Roosa nauha -tapahtumassa.

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaalla todettiin rintasyöpä viime keväänä. Sarkomaa jäi sairauslomalle toukokuussa, mutta hän palasi takaisin kansanedustajan töihin kesäloman jälkeen.

Sarkomaa oli paikalla Roosa nauha -tapahtumassa, sillä hän toimii syöpäsäätiön hallituksessa. 

– Tällä hetkellä on tosi kiitollinen tunne siitä, että on saanut rintasyöpään hoidot ja on toipumisvaiheessa, Sarkomaa kertoi.

Sarkomaa palaa MTV Uutisten haastattelussa viime kevääseen, kun hallitusneuvotellut olivat alussa. Sarkomaa havaitsi rinnassaan kyhmyn ja sai työterveyden kautta ajan parin päivän päähän.

Tutkimuksen tulokset tulivat lopulta eräänä päivänä, kun Sarkomaa oli jälleen hallitusneuvotteluissa. Tauon aikana hän sai tietää tulokset puhelimitse.

– Kyllähän se järkytti, mutta olin itse jo kuvista nähnyt tilanteen. Olen itsekin tehnyt röntgenhoitajan töitä.

– Totta kai se oli järkyttävää, mutta olin siihen varautunut. Ajattelin itse kyllä heti, että teen kaikkeni, että olen myönteisellä ja luottavaisella mielellä. Luotan suomalaiseen syöpähoitoon, se on maailman parasta.

Sarkomaa toteaa, että syöpähoidot ovat nykyään yksilöllisiä ja aina katsotaan, minkä tyyppinen syöpäkasvain on.

– Itselläni oli leikkaus ja sädehoito, siinä kevät ja kesä meni. Olen tosi kiitollinen, että olen hoidon saanut ja olen tässä tänään. Ja olen toivottavasti toipumassa.

Sarkomaa kertoo, että hän on olosuhteisin nähden hyvässä kunnossa.

– Olen lukenut paljon tutkimustuloksia, miten liikunta edesauttaa syöpähoitojen vaikuttavuutta, siitä on alustavia tutkimustuloksia. Olen itse kiitollinen ystäville ja kavereille, että kävivät aina kannustamassa liikkumaan ja kävelemään. Kun tulin sädehoidosta, niin olivat aina ovella vastassa. Kyllä liikunta tekee hyvää. Peruskunto on varmasti tässä auttanut. 

Yllä olevalla videolla Sarkomaa kertoo, kuinka tärkeää läheisten tuki on ollut. 

Lue myös:

    Uusimmat