Mainos

Kansanedustaja Juha Mäenpään talossa syttyi tulipalo Ilmajoella – liekit levisivät liesituulettimen kautta putkistoon

Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpään omakotitalossa Ilmanjoen Korkenkorvalla syttyi tulipalo keskiviikkoiltana.

Mäenpää kertoo MTV Uutisille, että palo sai alkunsa ruoanlaiton yhteydessä ja että rasvapalosta aiheutuneet liekit levisivät liesituulettimen virtauksen mukana syvemmälle putkistoon.

– Vaimo oli laittanut liesituulettimen puhaltamaan isolla nopeudella, mikä oli kiihdyttänyt tilannetta.

Palokunta paikalle

Mäenpään mukaan palokunta oli saapunut paikalle ja tilanne saatiin hallintaan. Liekit olivat kuitenkin levinneet niin, että palokunta joutui avaamaan ainakin keittiön kattoa, jotta palon tiedettiin olevan hallinnassa.

Palo aiheutti savu- ja hajuhaittoja myös talon muihin huoneisiin.

Mäenpään kotitalo on rakennettu 20-luvulla. Vaikka keittiön tiloja jouduttiin palon vuoksi purkamaan, on mies tyytyväinen siihen, että henkilövahingoilta säästyttiin, ja ettei palo levinnyt laajemmin asuntoon.

– Se olisi ollut aika raadollista.

Palokunta on tehnyt talossa palon jälkeisiä ensitoimia. Keittiö on muun muassa alipaineistettu savu- ja hajuhaittojen vuoksi.

Oli itse ulkomailla tapahtuman aikaan

Mäenpää oli tapahtuman aikaan ulkomailla Kazakstanissa poikansa painikilpailuissa. Vaimo soitti palosta miehelleen, joka palasi Suomeen heti tänään. Mäenpään oli tarkoitus olla Kazakstanissa alunperin lauantaihin saakka.

Mäenpäällä ei ole varmaa tietoa siitä, onko kotitalo asuttava savu- ja hajuhaittojen takia tällä hetkellä, sillä vaimo oli viettänyt viime yön perheen tyttären luona.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja