Poliisi passitti Hannin putkaan yöksi – elokapinallinen ei aio lannistua: "Palaan tänne joka päivä"

Poliisin säilössä yönsä viettänyt Hanni kertoo tunnelmia eduskuntatalon edestä:"Niin kauan, kun hallitus ei julista ilmastohätätilaa tulen tänne joka päivä" 3:29
"Niin kauan, kun hallitus ei julista ilmastohätätilaa tulen tänne joka päivä", sanoo yönsä poliisin säilössä viettänyt Elokapinan mielenosoittaja Hanni.

Poliisin mukaan nyt Eduskuntatalon edessä jatkuva mielenosoitus on sujunut tänään (30.9.) rauhallisesti.

Elokapinan aikomus sulkea Helsingin Mannerheimintie kymmeneksi päiväksi tyssäsi heti alkuunsa, kun poliisi otti eilen (29.9.) kiinni pitkälti toistasataa mielenosoittajaa todettuaan mielenilmauksen olevan laiton.

Yksi poliisin säilöön viedyistä oli Hanni Häkkinen. Hänen mukaansa ilmasto- ja ympäristökriisi etenee ja pahenee. Suomi ei myöskään noudata ilmastosopimusta, Häkkinen toteaa.

– Niin kauan kuin tilanne on tämä ja Suomi ei ole julistamassa ilmastohätätilaa ja aloittamassa sen mukaisia toimia, niin palaan tänne joka päivä, Häkkinen sanoo.

Elokapina on toistuvasti vaatinut nimenomaan ilmastohätätilan julistamista. Liikkeen mukaan Suomen on oltava hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä.

Elokapinallisten kanssa ovat käyneet keskustelemassa muun muassa ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.), joka totesi, ettei ”ymmärrä liikenteen tukkimista”. Juuri liikenteen katkaisemisesta on tullut Elokapinan mielenilmausten tavaramerkki.

Jos Suomi julistaisi ilmastohätätilan ja myös välittömästi toimisi sen mukaisesti, olisi Hanni Häkkinen valmis lopettamaan mielenosoituksen.

– Ei ole aikaa jäädä odottamaan. Se on nähty jo tänä kesänä ympäri maailmaa. (Ilmastokriisi) tulee näkymään entistä enemmän myös Suomessa ja näkyykin jo, hän sanoo.

Video: Ulkoministeri Pekka Haavisto ymmärtää Elokapinan tavoitteen

Ulkoministeri Pekka Haavisto ymmärtää Elokapinan tavoitteen –"On tärkeää, että nuoret pitävät ääntä näistä asioista" 3:14


Lue myös:

    Uusimmat