Kansallismieliset oikeistopopulistit julkistavat tänään ryhmänsä Brysselissä

Maahanmuuttovastaiset populistipuolueet kertovat tänään Brysselissä yhteisen ryhmän muodostamisesta. Paikalla on edustajia yhdeksästä puolueesta, jotka ovat näillä näkymin menossa samaan ryhmään Euroopan parlamentissa.

Perussuomalaisista tilaisuudessa on puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Ryhmän Venäjä-mielisyyttä arvostellut ruotsidemokraatit ei tiedotustilaisuuden kutsun mukaan ole paikalla. Myöskään Britanniassa vaalivoiton saanut Nigel Faragen brexit-puolue tai Unkarin valtapuolue Fidesz eivät ole mukana.

Paikalla ovat Ranskan Marine Le Penin Kansallinen liittouma, Italian Matteo Salvinin Lega, Saksan AfD, Itävallan FPÖ, Belgian Flanderin Vlaams Belang, Tshekin SPD, Viron Ekre ja Tanskan kansanpuolue.

Ryhmästä tulisi viidenneksi suurin

Nämä puolueet saivat Euroopan parlamenttiin toukokuun lopun vaaleissa 73 europarlamentaarikkoa. Näin ryhmä jäisi viidenneksi suurimmaksi eli nipin napin pienemmäksi kuin vihreät, jolla on 75 europarlamentaarikkoa verkkosivuilla julkaistun listauksen mukaan.

EU-parlamentissa istuu ennen Britannian lähtöä yhteensä 751 meppiä.

Euroopan parlamentin poliittisten ryhmien pitää ilmoittaa heinäkuun ensimmäiseen päivään mennessä nimensä, tavoitteensa ja kokoonpanonsa. Periaatteessa on siis mahdollista, että kansallismielinen oikeistoryhmä yrittää houkutella riveihinsä lähiviikkoina vielä lisää puolueita.

Lue myös:

    Uusimmat