Mainos

Kansainvälinen paine Sudania vastaan kasvaa

Sekä Yhdysvallat että monet Euroopan maat uhkaavat Sudania pakotteilla, jos se ei saa Darfurin kriisiä kuriin. YK arvioi, että Darfurin alueella on kuollut ainakin 30 000 ihmistä ja yli miljoona on jäänyt kodittomaksi.

Puolitoista vuotta kestäneestä Darfurin kriisistä Sudanissa on vihdoin tullut kansainvälisen huomion kohde. Englantilaisen hyväntekeväisyysjärjestön Oxfamin avustuskuljetus on matkalla alueelle, mutta paljon enemmän tarvittaisiin.

- Tämä on kolmas kuljetuksemme, ja seuraava lähtee ensi viikolla. Mutta kansainvälinen yhteisö ei ole tehnyt tarpeeksi. Ei ole riittävästi rahaa eikä painostusta, valittelee Oxfamin avustuskuljetuksiin osallistuva Amy Barry.

Viikonloppuna kaivattu poliittinen paine alkoi kasvaa, kun sekä useat EU-maat että Yhdysvallat uhkasivat Sudania pakotteilla, jos kriisiä ei saada loppumaan. Myös Australia on ilmoittanut valmiutensa osallistua, jos YK aloittaa rauhanturvaoperaation maassa.

Sudanin hallitusta vaaditaan riisumaan aseista mustaa väestöä terrorisoivat arabitaistelijat. Sudanin presidentti Omar Hassan al-Bashir on ilmoittanut maansa olevan valmis kansainväliseen yhteistyöhön. Presidentti ei kuitenkaan kertonut tarkemmin suunnitellun yhteistyön muodoista.

(MTV3)

(Uutiset klo 8 26.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.