Mainos

Kännykkäpeliyhtiö Sumea myytiin Yhdysvaltoihin

Yhdistymisen myötä syntyivät resurssit ja taustavoimat viedä suomalaista pelinkehitysosaamista maailman markkinoille, arvioi Sumean nykyinen toimitusjohtaja Ilkka Paananen.

Yhdysvaltalainen mobiiliohjelmayritys Digital Chocolate on ostanut suomalaisen mobiilipeliyhtiön Sumea Interactiven. Kaupan arvoa ei ole paljastettu.

Sumeasta tulee kaupan jälkeen fuusioituneen yhtiön Euroopan pääkonttori, jonka johtajana toimii Sumean nykyinen toimitusjohtaja Ilkka Paananen. Myös Sumean muu henkilöstö siirtyy uuden yrityksen palvelukseen.

- Yhdistymisen myötä Suomeen syntyy kansainvälinen mobiilipelijulkaisija, jolla on resurssit ja taustavoimat viedä suomalaista pelinkehitysosaamista maailman markkinoille, arvioi Paananen.

Sumean mobiilipelejä on saatavilla eri teleoperaattoreilta jo nyt ympäri maailmaa. Paananen uskoo yhdistymisen tarjoavan jatkossa asiakkaille entistä laajemman peli- ja sovellusvalikoiman.

Viime vuonna perustetun Digital Chocolaten perustaja ja pääjohtaja Trip Hawkins tunnetaan muun muassa maailman johtavan peliyhtiön Electronic Artsin perustajana. Hän toimi EA:n toimitusjohtajana 10 vuotta.

Yhdistyneellä yrityksellä on jälleenmyyntikanavia 53 maassa. Työntekijöitä yrityksessä on 60.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.