Mainos

Kännykällä varataan jo matkatkin – näin Apple- ja Android-käyttäjien matkakohteet eroavat

Yhä useampi suomalainen varaa matkansa älypuhelimella tai tabletilla. Ebookersilla on huomattu hienoisia eroja Apple- ja Android-käyttäjien matkakäyttäytymisessä.

Mobiilikäyttäjät ovat tänä vuonna muodostaneet ensimmäistä kertaa puolet kaikista nettimatkatoimisto ebookersin vierailijoista. Viime vuoteen verrattuna mobiilikävijöiden määrä sivustolla on kasvanut noin kymmenen prosenttia.

Ebookersin markkinointipäällikkö Leif Neuvonen kertoo, että ihmiset tuntuvat käyttävän mobiililaitteita myös entistä rohkeammin – aivan viime aikoihin asti niillä on lähinnä kerätty tietoa ja haettu inspiraatiota ja viety itse matkavaraus läpi turvallisemmaksi koetulla tietokoneella, mutta nyt tässäkin on nähtävissä murros.

iOS- ja Android-käyttäjien matkakäyttäytymisessä on huomattu joitakin eroja. Ensinnäkin Applen mobiililaitteilla tehdään ebookers.fi:ssä yli kaksinkertainen määrä varauksia verrattuna Android-laitteisiin.

Mitä tulee suosituimpiin matkakohteisiin, iPhonella ja iPadilla matkoja ja hotelleja varanneet matkustavat suhteessa enemmän Puolaan, Viroon, Ruotsiin, Yhdysvaltoihin, Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, Latviaan, Israeliin, Belgiaan, Etelä-Afrikkaan ja Arabiemiraatteihin. Android-käyttäjät puolestaan suuntaavat suhteessa enemmän Thaimaahan, Itävaltaan, Italiaan, Norjaan, Ranskaan, Kreikkaan ja Sveitsiin.

– Suhtaudumme näihin käyttöliittymien välisiin eroihin varauskäyttäytymisessä lähinnä hauskana kuriositeettina, joiden pohjalta ei ole mielekästä tai tarpeellista tehdä kovin syvällistä analyysiä, Neuvonen sanoo.

– Mutta jos tuota pitäisi jotenkin kommentoida, niin näyttäisi siltä, että Apple-laitteilla tehdyissä varauksissa korostuu jonkin verran suomalaisille epätyypillisemmät matkakohteet, Neuvonen jatkaa.

Android-käyttäjien varaamissa matkakohteissa korostuvat suomalaisille tyypilliset määränpäät, joissa voi helposti yhdistää kaupunki- ja rantaloman, kuten Thaimaa, Kreikka, Ranska ja Italia.

Lähde: Ebookers

***

2:16

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja