Kannattaja juoksi kentälle EM-kisoissa – syy liittyi omaan poikaansa

Italian ja Albanian jalkapallon miesten EM-kisaottelun keskeytyi, kun kentälle juoksi henkilö. Hän on nyt paljastanut sosiaalisessa mediassa, mikä oli tapahtuneen taustalla.

Italia nappasi ottelussa 2-1-voiton. Ottelun viimeisillä minuuteilla erotuomari Felix Zwayer joutui keskeyttämään pelin, kun kentälle oli juossut henkilö. Kosovolainen Gazeta Express kertoi, että kentälle juosseen henkilön nimi on Sami ja hän asuu Kosovossa ja kuuluu maassa asuvaan albaanienemmistöön. 

Sami ehti juosta ympäri kenttää, kunnes liukastui ja järjestyksenvalvojat ottivat hänet kiinni. Tapahtumaa ei näytetty tv-lähetyksessä, vaan kamerat ottivat pelaajia lähikuviin. Ruotsin SVT:n lähetyksessä entinen huipputuomari Jonas Eriksson selvensi, miksi näin tehtiin.

– Voi tulla poliittisia viestejä, lippuja, tekstejä tai sen sellaisia. SIlloin ei haluta, että sellaista tapahtuu. Se on noloa järjestäjälle, että joku pääsee tuolla tavalla irti. Uefa (Euroopan jalkapalloliitto) haluaa näyttäytyä tässä tapauksessa vahvana ja pätevänä. Siksi he eivät näytä tätä, Eriksson totesi.

Sami selvensi myöhemmin sosiaalisessa mediassa, miksi oli rynnännyt kentälle toisella puoliajalla.

– Löin vetoa poikani kanssa. Se oli syy siihen, Sami sanoi Gazeta Expressin mukaan.

Lohkon toisessa ottelussa Espanja otti 3-0-voiton Kroatiasta. Italia kohtaa seuraavaksi Espanjan ja Albania Kroatian.

 

Lue myös:

    Uusimmat