Mainos

Kannattaako samaa ihonhoitotuotetta käyttää päivästä toiseen? Asiantuntijat vastaavat

Jokainen tietää, että varsinkin liikunnassa rutiinit tuottavat tulosta, mutta miten on ihonhoitotuotteiden kanssa? Asiantuntijat paljastavat, miten iho reagoi, jos kaapistasi löytyy vain kosteusvoidepurkki. 

Women's Health -sivuston haastattelemien asiantuntijoiden mukaan saman voiteen käytöstä ei ole haittaa niin kauan, kun kuuntelet oman ihosi yksilöllisiä tarpeita.

Yhdysvaltalaisen dermatologin Marina Peredon mukaan jokaisen ihmisen iho on ainutlaatuinen samaan tapaan kuin sormenjälki, eivätkä samat tuotteet sovi kaikille. Mutta niin kauan kun pidät huolta ihosi yksilöllisistä tarpeista, ihosi ei tule immuuniksi, vaikka käyttäisitkin samoja tuotteita päivästä toiseen. 

Ei suoraa haittaa, mutta tehotonta

Dermatologi Sejal Shah muistuttaa, että ihon tarpeet muuttuvat niin iän, elämäntilanteen kuin vuodenajankin mukaan. Jos ihosi tuntuu joskus tavallista kuivemmalta, kannattaa voide vaihtaa kosteuttavampaan versioon.

Asia ei ole kuitenkaan niin yksiselitteinen kuin luulisi, sillä liian usein tapahtuvat ihomuutokset voivat olla merkki sinulle sopimattomien tuotteiden käytöstä. Joskus ihon kuivuminen voi siis johtua kylmän ilman sijasta vääränlaisista tuotteista.

Naisen mukaan saman tuotteen päivittäisestä käytöstä ei ole haittaa, mutta se ei välttämättä ole kovinkaan tehokasta ajatellen ihosi jatkuvasti muuttuvia tarpeita. Sen sijaan, että levittäisit kasvoillesi rutiininomaisesti samaa voidetta viikosta ja vuodesta, voide kannattaa aina valita ihoa kuunnellen.

Muista aurinkorasva jo kevään alkumetreillä! 

2:53

Lähde: WomensHealthMag 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.