Kankaanpää poistuu miesten pääsarjakartalta

Koskenkorvan Urheilijoiden tilanne helpotti ainakin puoleksitoista viikoksi miesten Superpesiksen putoamiskurimuksessa. Ilmajokiset lähettivät Kankaanpään Mailan vauhdinottoon Ykköspesikseen lyömällä satakuntalaiset alemmissa pudotuspeleissä voitoin 3–0. KoU voitti ratkaisukohtaamisen keskiviikkona kotikentällään 2–0 (7–2, 2–1).

Pääsarjassa 43 kautta pelanneen KaMan taival Superpesiksessä kesti tällä erää 12 peräkkäistä kesää, joista kymmenen viimeisimmän aikana seuran sijoitus oli kaksinumeroinen.

– Ratkaisevinta oli, että vastustajalla oli vaikeuksia kotiuttaa. Annoimme käsistä muutaman juoksun, mutta vastustajalla ei ollut oikein juoksuvoimaa. Löimme peleissä useammin läpi ja annoimme KaMalle vain yhden läpilyönnin. Ei tämä huikeaa ollut, mutta tarpeeksi hyvää pelaamista. Nyt joukkueesta huokuu luotto omaan tekemiseen, kommentoi Koskenkorvan pelinjohtaja Mikko Vainionpää.

Avausjakso pysyi tiukkana viimeiseen vuoropariin asti, kunnes jokaisessa jakson sisävuorossa juoksun lyönyt jokeri Jere Dahlström ja kunnarin (1+1) lyönyt Tuomas Tuohisaari takasivat isännille jaksovoiton. Isäntien tehokkain oli kaikessa mukana ollut sieppari Aapeli Suvisalmi (kl 8/9).

KoU pelaa karsinnan viimeisessä vaiheessa säilymisestä Ykköspesiksen kakkosta eli Alajärven Ankkureita tai Haminan Palloilijoita vastaan. Ottelusarja käynnistyy puolentoista viikon päästä Ilmajoella.

Pöytyällä lyhyt pääsarjavisiitti naisissa

Pöytyän Urheilijoiden naisten ensimmäisestä vierailusta Superpesikseen tuli vain vuoden mittainen, kun helsinkiläinen Roihuttaret voitti kaksinkamppailun suoraa putoamista vastaan otteluvoitoin 3–1. Keskiviikkona Roihuttaret oli kotikentällään parempi lukemin 2–0 (9–7, 7–2)

Roihuttaret joutuu vielä puolustamaan sarjapaikkaansa toiseksi korkeimman sarjatason kakkosta vastaan.

– Etumme oli se, että paransimme peliämme tässä ottelusarjassa peli peliltä. Nyt tulee kahden viikon tauko. Viime vuodesta on opittava nöyryyttä, koska silloin kaksi Ykkösen seuraa nousi karsintojen kautta, kommentoi Roihuttarien pelinjohtajaksi Pasi Niemelän tilalle kesken kauden tullut järvenpääläinen Matti Pirinen.

Edes sataprosenttinen kotiutusteho ei pelastanut vieraita avausjaksolla, jonka pääosissa olivat kunnarin lyöneet Roihuttarien Lotta Nummikari (1+3) ja Aino Vapaavuori (1+0). Peräti 2+6 juoksua lyönyt ja kärkilyöntisaldon 12/13 kirjauttanut porilaislukkari Nummikari toisti ajolähdön tyhjennyksen toisella jaksolla.

Jutusta korjattu Roihuttaren otteluvoitot 3–0:sta 3–1:een kello 21.59.

Lue myös:

    Uusimmat