Kanerva: Tiesikö media todella, montako viestiä lähetin?

Entinen ulkoministeri Ilkka Kanerva suomii kovin sanoin suomalaisia tiedotusvälineitä tekstiviestijupakan uutisoinnista.

Jupakan vuoksi ministerin tehtävistä eronnut Kanerva hämmästelee sitä, miksi media ei ole käynyt aiheesta minkäänlaista itsekriittistä keskustelua.

- Oliko jupakan uutisoinnissa mitään sellaista, missä median olisi ollut syytä katsoa peiliin? Oliko tämä todellakin tyylipuhdas suoritus tiedotusvälineiltä? Kanerva kysyi MTV3:n Suomi Areena -tilaisuudessa Mediapäivillä Helsingissä.

Kanervaa ihmetyttää myös se, että tiedotusvälineet olettivat tietävänsä kaiken hänen ja Johanna Tukiaisen välisestä tekstiviestittelystä.

- Aika moni tiedotusväline tuntui tarkkaan tietävän, kuinka monta tekstiviestiä minä lähetin ja kuinka paljon ne tulivat maksamaan. Tiedotusvälineiden mukaan viestien määrä oli 200. Kaikki te (toimittajat) tosiaan tiedätte viestien määrän? Katin kontit!, Kanerva tuhahti.

Kun Kanervalta kysyttiin tilaisuudessa, mikä viestien tarkka määrä loppujen lopuksi oli, tyytyi Kanerva toteamaan:

- En itsekään tiedä, montako viestiä, mutta luku ei ole sinne päinkään.

Erityistä kritiikkiä Kanervalta saa Huvudstadsbladetin uutisointi.

- Siellä uutisointi aiheesta oli sellaista, että se ei paljon ääri-islamilaisesta kivittämisestä puuttunut.

"Pöydän puhdistamisesta sovittiin Kataisen kanssa"

Kanerva myöntää, että hän olisi voinut hoitaa jupakan toisellakin tavalla.

- Minun olisi ehkä pitänyt oikoa tietoja nopeammin.

Nykyinen kansanedustaja kuitenkin muistuttaa, että hän järjesti asiasta oma-aloitteisesti tiedotustilaisuuden Brysselissä.

- Kataisen kanssa sovittin, että putsataan tämä tilanne nyt saman tien. Siellä pitämässäni tiedotustilaisuudessa pyysin ensin anteeksi ja selitin tapahtuman omalta kannalta.

Kanerva kertoo saaneensa hyvääkin palautetta Brysselin tiedotustilaisuudesta.

- Median edustajat tulivat tilaisuuden jälkeen minulle sanomaan, että hyvin meni Ike, hyvin hoidettu. Hyvä kun otit asian oma-aloitteisesti esille.

Lue myös:

Katso Elisa Tikkasen juttu (Seitsemän uutiset 3.4.2009)

Katso Ilkka Kanervan kommentit:

Lue myös:

    Uusimmat