Kanariansaarten lentoliikenne on palautumassa normaaliksi hiekkamyrskyn jäljiltä – Teneriffalla yhä ongelmia

Viranomaiset ovat estäneet Kanariansaarille suuntautuvan lento- ja meriliikenteen 2:40

Kanariansaarten lentoliikenne on palaamassa normaaliksi, kertoo Espanjan lentokenttiä operoiva Aena Twitterissä. Aenan mukaan kaikki lentokentät Teneriffan eteläistä kenttää lukuun ottamatta ovat toiminnassa.

Tviitissä ihmisiä kehotetaan tarkistamaan oman lennon tilanne lentoyhtiöltä.

Lauantaina Aena peruutti kaiken Gran Canarialle tulevan ja sieltä lähtevän lentoliikenteen sekä Teneriffalta lähtevät lennot. Sunnuntaina lentoliikenne oli jo palautumassa ennalleen, kunnes viranomaiset jälleen ilmoittivat lentokenttien sulkemisesta.

Aena kertoi maanantaina puolen yön jälkeen Suomen aikaa, että hiekkamyrsky on vaikuttanut yli 800 lentoon.

Lentoliikenteen palautumisesta uutisoi Suomessa aiemmin Yle.

Suomalaisten matkasuunnitelmat sekaisin

Hiekkamyrsky sotki sunnuntaina suomalaisten matkasuunnitelmia. Grand Canarialta piti saapua kotimaahan noin 190 suomalaista. Matkatoimisto TUIsta arvioitiin, että reissaajat joutuisivat odottamaan paluulentoa maanantaiaamuun.

Lisäksi Helsinki-Vantaalta kohti Grand Canariaa lähteneen koneen oli määrä laskeutua Lissaboniin. Sieltä matka jatkunee Grand Canarialle maanantaina. Myös tällä lennolla oli noin 190 suomalaista.

Espanjan ilmatieteen laitos varoitti uutistoimisto AFP:n mukaan, että kovat tuulet ripottelevat Kanariansaaria maanantaihin asti. Paikallishallinto neuvoi ihmisiä pitämään ovet ja ikkunat kiinni, välttämään autoilua ja pysymään poissa rannikkoalueilta.

Lue myös:

    Uusimmat