Lentoliikenne Kanariansaarille taas keskeytetty, lennot ohjataan muille kentille – koskee satoja suomalaisia

Lentoliikenne Espanjan Kanariansaarille on jälleen keskeytetty, kertoo Espanjan lentokenttiä operoiva Aena muun muassa Twitterissä.

Tviitin mukaan matkalla olevat koneet ohjataan muille kentille. Syynä ovat hiekkamyrsky ja kova tuuli.

Espanjan lentoliikennettä ylläpitävä Enaire kertoo tekevänsä yhteistyötä Eurocontrolin, Portugalin, Marokon, Mauritanian ja Kap Verden kanssa.

Aenan Twitter-päivitysten mukaan hiekka ja tuuli vaikuttavat myös lähteviin lentoihin.

Myös eilen Aenta peruutti kaiken Gran Canarialle tulevan ja sieltä lähtevän lentoliikenteen sekä Teneriffalta lähtevät lennot. Tänään lentoliikenne oli jo palautumassa ennalleen, kunnes viranomaiset jälleen ilmoittivat lentokenttien sulkemisesta. Tänään lennot keskeytettiin kaikille Kanarian kentille.

El Pais -lehden mukaan myös meriliikenne on keskeytetty ja koulutusviranomaiset ovat peruneet oppitunnit maanantailta niistä kouluista, joissa päivä ei ole joka tapauksessa vapaa karnevaalien vuoksi.

Yksi TUIn koneellinen matkustajia joutuu yöpymään Lissabonissa

Kanariansaarten hiekkamyrsky sotkee satojen matkatoimisto TUIn suomalaisten asiakkaiden matkasuunnitelmia.

Gran Canarialta piti saapua kotimaahan noin 190 suomalaista, jotka joutuvat kuitenkin odottamaan paluulentoa näillä näkymin maanantaiaamuun, kertoo TUIn lehdistöpäivystäjä Joni Launiala.

Lisäksi Helsinki-Vantaalta Gran Canariaa kohti suunnannut kone joutui laskeutumaan Lissaboniin. Sieltä matka jatkunee Gran Canarialle maanantaiaamuna. Myös tällä lennolla on noin 190 suomalaista.

Tulipalo haittaa maastopalon sammutustöitä

Espanjan ilmatieteen laitos varoittaa uutistoimisto AFP:n mukaan, että kovat tuulet riepottelevat Kanariansaaria maanantaihin asti.

Paikallishallinto neuvoo ihmisiä pitämään ovet ja ikkunat kiinni, välttämään autoilua ja pysymään poissa rannikkoalueilta.

Kovat tuulet ovat haitanneet myös maastopalon sammutustöitä Gran Canarialla, sillä sammutushelikoptereita ei ole voitu käyttää. Lehti kertoo liekkien tuhonneen useita koteja, ja ihmisiä on myös evakuoitu.

El Pais huomauttaa, että hiekkamyrsky on huonontanut huomattavasti Kanariansaarten ilmanlaatua. Myös AirVisual-verkkosivuston kartta näyttää Kanariansaarten ilmanlaadun olevan huono.

Lentoyhtiö Norwegian on perunut lentoja sään vuoksi. Norwegianin lehdistövastaava Andreas Hjornholm kertoo, että hiekkamyrskyssä seisseille koneille tehdään tekninen tarkastus, joilla halutaan varmistaa, ettei hiekka ole vahingoittanut koneita.

Norwegianin lisäksi myrsky on vaikuttanut Finnairin paluulentoihin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.