Kanariansaarten lentoliikenne palautui normaaliksi, kaikki kahdeksan kenttää auki

5:07
Video: Raivokas hiekkamyrsky sekoitti lentoliikenteen – suomalaisperhe kertoo, millaista oli olla jumissa hiekkamyrskyn silmässä

Kaikki Kanariansaarten kahdeksan lentokenttää toimivat normaalisti, kertoo Espanjan liikenneministeriö. Espanjan ilmatilaa valvovan Enairen mukaan lentoliikenne voi jälleen jatkua, koska sää on parantunut viime yön aikana.

Lentomatkailu suosituille lomasaarille koki pahan kolauksen lauantaina, kun kovat tuulet toivat mukanaan hiekkaa Saharasta ja tekivät lentämisestä mahdotonta. Sunnuntaina liikenne palautui hetkeksi, mutta se jouduttiin pian keskeyttämään uudestaan Gran Canarian ja Teneriffan kentillä.

– Edes ilmailualan ammattilaiset eivät muista, koska sääolot olisivat olleet näin surkeita Kanariansaarten lentämistä ajatellen, valitteli liikenneministeri Jose Luis Abalos Twitterissä.

Finnairin viestinnästä kerrottiin STT:lle, että yhtiöt lennot Kanariansaarille lennetään maanantaina normaalisti. Myös matkatoimisto TUI:n viestintäpäivystyksestä kerrottiin, että paluulento Gran Canarialta oli lähdössä noin kello 11 Suomen aikaa.

Norwegianin lennot Kanariansaarilta Suomeen oli maanantain iltapäivän tietojen mukaan määrä lentää, mutta mahdollisesti aikataulusta myöhässä.

– Tiedotamme matkustajille asiasta tekstiviesteillä, kertoi yhtiön lehdistöedustaja Tarja Valde-Brown.

Kanariansaaret ovat eurooppalaisten suosituimpia lomakohteita. Viime vuonna niillä kävi yli 13 miljoonaa turistia, kertoo maan tilastovirasto.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.