Kanadan suurin ja kiekkohulluin kaupunki meni sekaisin – mutta ei todellakaan MM-finaalipaikasta

Finaalien ensikertalainen Toronto Raptors haastaa kahden edelliskauden mestarin Golden State Warriorsin NBA-koripallon loppuottelusarjassa. Toronto vei finaalipaikan voitoin 4–2, kun se kukisti itälohkon kuudennessa loppuottelussa Milwaukee Bucksin 100–94.

Raptors kesti kotiareenallaan Bucksin vahvan alun. Voittajien ykkösmies oli 27 pistettä heittänyt Kawhi Leonard, joka hallitsi korinalustaa myös 17 levypallollaan.

– Pelasimme ottelun keskittymällä yhteen pallonhallintaan kerrallaan, Leonard tiivisti taistelun.

Hän oli selvästi parempi kuin Bucksin Giannis Antetokounmpo, ja Leonard jopa donkkasi kreikkalaistähden yli kuusi minuuttia ennen ottelun loppua.

Toronton NBA-historia on vasta 24 vuoden mittainen. Joukkue saa finaalien avauksen kotikentälleen varhain perjantaina Suomen aikaa.

Toronton urheiluseuroista suurin, NHL-seura Maple Leafs on juhlinut Stanley Cupin voittoa viimeksi 52 vuotta sitten. Se odotus jatkuu, mutta urheiluhullu kaupunki sai nyt syytä juhliin.

Urheilukanava Sportsnet sekä Raptors kuvasivat Toronton juhlahumua Twitterissä.

Toisella playoff-kierroksella Toronto Raptors voitti Philadelphia 76ersin Kahwi Leonardin kirjaimellisesti viime hetkellä upottamalla korilla seitsemännen pelin jännitysnäytelmässä.

Lue myös:

    Uusimmat