Kanadan NHL-valmentajalta pöyhkeä kommentti MM-pettymyksestä

Sveitsi MM-finaaliin! Sven Andrighetto ja Leonardo Genoni voittomaalikisan sankarit 1:17
Sveitsi MM-finaaliin! Sven Andrighetto ja Leonardo Genoni voittomaalikisan sankarit

Jääkiekon tämän kevään MM-kisoissa Tshekki ja Sveitsi taistelevat kultamitalista. Kanada koki pettymyksen, kun se hävisi lauantain välieräottelun Sveitsille rankkareiden jälkeen lukemin 2–3. Kanadan päävalmentaja André Tourigny täräytti tämän jälkeen sangen pöyhkeän kommentin.

Sveitsi siirtyi avauserässä 2–0-johtoon, kun Kevin Fiala ja Nino Niederreiter osuivat ylivoimalla. Kanada tuli kuitenkin vielä rinnalle, kun Brandon Tanev kavensi ja John Tavares iski kolmannen erän lopulla 2–2-maalin.

Voittomaalikilpailussa Sven Andrighetton sivallus ratkaisi pelin Sveitsille.

– Tulimme vielä takaisin. Yksi jäähy avauserässä sai heidän hyökkäyspelinsä liikkeelle. He saivat otetta ylivoimien kautta. Pitää muistaa, että eivät olleet päästäneet viidellä viittä vastaan yhtään maalia viimeiseen kolmeen peliin. Teimme yhden likaisen kaavan kautta eli menemällä maalille, mutta niin näissä ympyröissä pitää toimia. Olimme pelin jälkimmäisellä puoliskolla vahvoja, mutta tämä on mitä on, Kanadan päävalmentaja André Tourigny totesi pelin jälkeen.

Kanada voitti viime keväänä maailmanmestaruuden Tampereella. Se oli ollut finaalissa neljä kertaa putkeen (2019 hopeaa, -21 kultaa, -22 hopeaa, -23 kultaa).

– Kipua ei voi paeta. Tätä pitää sulatella, Tourigny totesi.

NHL-seura Arizona Coyotesin päävalmentaja latasi tämän jälkeen sangen pöyhkeän kommentin omistaan.

– Tavoittelimme tietenkin kultaa ja hävisimme vain rankkareilla. Emme ole hävinneet vielä kiekkopeliä, Tourigny täräytti.

Voihan sen toki noinkin kääntää. 

Kanada kohtaa sunnuntain pronssiottelussa Ruotsin.

– Heillä on erittäin hyvä joukkue, mutta meidän pitää muistaa, että meillä on sauma päättää kausi voittoon. Pitää olla valmiina huomista varten, Tourigny päätti.

Lue myös:

    Uusimmat