Kammottava tragedia toistui: Nuori nainen kuoli humalaisen mustasukkaisen miehensä hakkaamana – kuten hänen oma äitinsä yhdeksän vuotta aikaisemmin

Raskaana ollut 22-vuotias nainen pahoinpideltiin viime syksynä kuoliaaksi Rotoruassa Uudessa-Seelannissa, kertoo Nzherald. Nainen oli myös pienen lapsen äiti. Naisen miesystävä tuomittiin nyt murhasta, jonka motiivina oli mustasukkaisuus. 

Pahoinpitelyn tekotapa oli julma, mutta vielä kylmäävämpää on se, että pahoinpidellyn nuoren naisen, Lynace Parakukan, äiti kuoli samalla tavalla liki identtisissä olosuhteissa yhdeksän vuotta sitten.

Äiti murhattiin tyttären juhliessa syntymäpäiväänsä

Teini-ikäinen tyttö jäi ilman äitiä karmealla tavalla.

Lynace Parakuka oli juhlimassa 14-vuotissyntymäpäiväänsä, kun hänen 38-vuotias äitinsä Luana Raukawa hakattiin kuoliaaksi marraskuussa 2009. Pahoinpitelijä oli äidin mustasukkainen miesystävä, joka hakkasi tämän humalassa ollessaan.

Tragedia jatkui riipivällä tavalla yhdeksän vuotta myöhemmin, viime vuoden syyskuussa. Lynace Parakuka koki samanlaisen kuoleman kuin äitinsä – sillä erotuksella, että Lynace oli raskaana ja taaperoikäisen äiti.

Humalainen miesystävä hakkasi ja potki päähän

Parakukan miesystävä, 19-vuotias Jason Wiremu Poihipi, pahoinpiteli Parakukan lyömällä ja potkimalla tätä kasvoihin ja muualle pään alueelle useita kertoja.

Poihipi myönsi pahoinpitelyn myös siltä osin, että potki Parakukaa vielä, kun tämä yritti nousta ylös. Poihipi kuitenkin kiisti murhan.

– Tässä yksinkertaisesti kävi niin, että mies lähti etsimään tyttöystäväänsä, kun tämä oli riidan jälkeen poistunut paikan päältä, sanoi pääsyyttäjä Duncan McWilliam oikeudessa.

Poihipi oli humalassa teon aikana ja hän oli luullut nähneensä ikkunasta, kuinka Parakuka harrasti seksiä toisen miehen kanssa.

– Hän oli poissa tolaltaan ja menetti itsehillintänsä teon aikana, sanoi puolustusasianajaja Roger Gowing oikeudessa.

Oikeus totesi Poihipin tänään syylliseksi murhaan.

Parakukan äidin kuoliaaksi pahoinpidellyt mies sai aikanaan teostaan kuusi vuotta ja kolme kuukautta vankeutta.

Perheväkivallasta koituu Uuden-Seelannin valtiolle noin neljän miljardin Uuden-Seelannin dollarin vahingot vuosittain. Keskimäärin hätäkeskus saa viiden minuutin välein hätäpuheluita perheväkivaltaan liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat