KalPa huipputärkeen otteluun ilman tähtivahtiaan – Myös Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä sivussa illan ottelusta

KalPa-vahti Juha Jatkola loukkaantui Pelicans-tasoituksen yhteydessä 0:18
KalPa-vahti Juha Jatkola loukkaantui Pelicans-tasoituksen yhteydessä.

Sensaatiomaisen kauden pelannut ja KalPan ykkösmaalivahdiksi noussut Juha Jatkola ei pysty pelaamaan keskiviikon neljännessä puolivälieräottelussa Pelicansia vastaan. Jatkolan sijaan kuopiolaisten maalille luistelee Robin Rahm.

Huimaa läpimurtokautta pelaava Jatkola loukkaantui maanantain ottelun loppuhetkillä Lahdessa Pelicansin 1–1-tasoituksen yhteydessä. Jatkolan tilalle maalille luistelleelle Rahmille tilanne oli vaikea. Hän joutui antautumaan välittömästi, kun Tyler Kelleher upotti voitto-osuman vain 42 sekuntia myöhemmin.

KalPan urheilujohtaja Anssi Laine kertoi tiistaina MTV Urheilulle, että Jatkolan tilannetta seurataan päivä kerrallaan. KalPan kokoonpanon perusteella keskiviikon ottelu tuli vastaan liian aikaisin. KalPan luukkuvahdiksi nousee yhden Liiga-ottelun urallaan pelannut Jami Pasanen.

Maajoukkueeseenkin kauden aikana noussut Jatkola on ollut KalPan oivallisen kauden yksi kulmakivistä, ja menetys kuopiolaisille on mittava.

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen maalasi tiistaina synkkiä pilviä KalPan taivaalle, jos Jatkola ei pysty pelaamaan.

– Kyllä tämä luo voimakkaasti uhkakuvia KalPan kevään ympärille, Sihvonen arvioi. 

– Tilanne kulminoituu seuraavan pelin alkuhetkiin, Sihvonen jatkoi.

Pelicans johtaa ottelusarjaa ennen keskiviikona kohtaamista Kuopiossa voitoin 2–1.

Sihvosen mielestä Pelicansin ja KalPan otatus on mahdollisesti liigahistorian tasaisin sarja niin pelillisesti kuin pelaajamateriaalinkin suhteen. Tässäkin mielessä Jatkolan saattaminen ulos kaukalosta harmitti Sihvosta.

– Kaikki pienet liikahduksetkin saattavat viedä sarjaa eri suuntiin. Tuo (Jatkolan loukkaantuminen) ei ollut puolueettomankaan tarkkailijan silmin millään lailla toivottava asia, asiantuntija summaa.

Pelicans puolestaan joutuu illan otteluun ilman päävalmentajaansa Tommi Niemelää. Lahtelaisseura ei kerro syytä Niemelän poissaololle. Hänen tilallaan valmennusvastuun kantaa Jussi Silander.

Juttua muokattu 22.3. kello 13.31. Lisätty tieto Niemelän puuttumisesta.

Lue myös:

    Uusimmat