Kalle Rovanperän mestaruutta pidetään varmana – Jari-Matti Latvala kommentoi suorasanaisesti

Toyotan rallitalli säilytti tukevan johtoasemansa valmistajien MM-sarjassa Belgian osakilpailussa, kun Elfyn Evans ja Esapekka Lappi kipusivat palkintopallille.

Kalle Rovanperä ja Evans toivat puolestaan kisan päättäneeltä Power Stage -pätkältä maksimipisteet. Tallipomo Jari-Matti Latvala kuitenkin tunnusti, että voiton lipeäminen toisessa kisassa putkeen pahimman kilpailijan Hyundain leiriin kirpaisi.

– Lopputulos on tiimin kannalta hyvä, sillä kakkos- ja kolmostila tuovat meille hyvät pisteet. Kallelta oli huima veto taas viimeisellä pätkällä. Se taas näytti, kuinka vahva hän on. Hän oli selvästi porukan nopein ja auttoi sekä häntä itseään että myös tiimiä, Latvala kommentoi.

– Kuitenkin pakko myöntää, että tiimin sisällä huomasi, että pettymystä on ilmassa. Sanoinkin porukalle, että nyt tsempataan ja otetaan sitten Kreikasta voitto. Toisaalta tämä tekee myös hyvää, sillä jalat pysyvät tukevasti maassa, ja kun tulee vaikeampi jakso, tuntuu sen jälkeen myös menestys paremmalta.

Evans jäi kisan voittaneesta Hyundain Ott Tänakista vain viisi sekuntia.  Evans kärsi kisan aikana sekä rengasrikosta että myös kymmenen sekunnin aikasakosta, mikä tuli, kun Evans ja kartanlukija Scott Martin kirjautuivat perjantai-illan päätöspätkälle minuutin myöhässä.

– Kyllä tiimille pitää silti kiitettävä arvosana antaa tästä viikonlopusta. Ilman aikasakkoa Elfyn olisi voinut jopa voittaa. Toki se on jälkikäteen aina turhaa jossittelua. Auton puolesta olimme silti kilpailukykyisiä ja se on pääasia, Latvala totesi.

Tallin kolmoskuski Lapin suoritus nostatti hymyn Latvalan huulille. Kokemuserosta huolimatta Lappi pystyi tasaiseen ja varmaan suoritukseen erittäin haastavassa kilpailussa.

– Esapekan taktiikka oli ajaa varmasti ja sen hän myös teki. Hän pystyi tuomaan meille kolmannen sijan, ja se on huippuhyvä suoritus.  

Rovanperän MM-johto Tänakiin nähden on Belgian jälkeen 72 pistettä. Vaikka piste-erosta lähti ulosajon myötä iso potti, on Latvalalla edelleen täysi luotto, että MM-sarjassa nähdään 20 vuoden tauon jälkeen suomalaiskuskin mestaruusjuhlat.

– Onhan Kallen tilanne edelleen hyvä. Tänne tultaessa hänellä oli tavallaan kolmen rallin johtoasema pisteissä. Tietysti se kapeni nyt, mutta hän pystyi vähän kompensoimaan tilannetta voittamalla Powerin. Se kertoo, miten vahva kaveri Kalle on, Latvala kertoi.

– Minä en ainakaan ole huolissani. Uskon edelleen, että se mestaruus sieltä tulee. Voi olla, että ei vielä Kreikassa ratkea, mutta voi sitten jo Uudessa-Seelannissa ratketa. Sieltä se tulee, mutta menee nyt vähän pidemmälle. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat