Kalle Rovanperälle dramaattinen loppu ylivoimaisesta johdosta

Kalle Rovanperä säikäytti kameramiehen – läheltä piti -tilanne testipätkällä 0:24
Kalle Rovanperän autosta irtosi osa torstain testipätkällä – kameramies oli onnekas.

Tunturirallia ylivoimaisesti johtanut Kalle Rovanperä joutui keskeyttämään kilpailun viimeisellä erikoiskokeella. Voittoon ajoi hänen Toyota-tallikaverinsa Elfyn Evans.

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Rovanperä johti Rovaniemen ja Kemijärven alueilla käytyä Tunturirallia yhdentoista erikoiskokeen jälkeen 54,5 sekunnilla ennen Evansia. Rovanperä oli ollut nopein yhdeksällä erikoiskokeella, ja MM-sarjan Toyota-tallikaveri Evans oli pystynyt lyömään hänet vain kahdella pätkällä.

Jäljellä oli enää kilpailun viimeinen, 12:s, erikoiskoe, mutta Rovanperä joutui keskeyttämään sen teknisten ongelmien takia. Evans puolestaan ajoi kisan kolmannen pohja-aikansa.

Evans voitti kilpailun reilun viiden minuutin erolla ennen Toyotan Rally2-autolla ajanutta Mikko Heikkilää. Kolmanneksi sijoittui Skodan Teemu Asunmaa.

Heikkilä voitti kilpailun SM1-luokan.

"Se on pääasia"

Kaksinkertaiselle maailmanmestarille Rovanperälle ralli oli tämän vuoden ensimmäinen. Hän oli kilpaillut edellisen kerran napapiirillä vuonna 2021, jolloin ralli oli poikkeuksellisesti osa MM-sarjaa.

Rovanperä ajaa MM-sarjassa tänä vuonna vain osittaisen kauden. Vuoden ensimmäinen MM-osakilpailu hänellä on ohjelmassa helmikuun puolivälissä Ruotsissa.

– Harmi, ettemme päässeet kilpailua loppuun, mutta saimme paljon arvokkaita kilometrejä valmistautuessa Ruotsiin, ja se on pääasia! Rovanperä kertoi Tunturirallin keskeytyksensä jälkeen sosiaalisessa mediassa.