Kalle Rovanperältä rehti tunnustus – tässä asiassa edesmennyt Craig Breen oli täysin lyömätön: "Jotain, mitä en ole koskaan tehnyt"

Kalle Rovanperältä upeita sanoja kauden aikana kuolleesta Craig Breenistä – ”Me kaikki voimme oppia häneltä” 1:22
Kalle Rovanperältä upeita sanoja kauden aikana kuolleesta Craig Breenistä – ”Me kaikki voimme oppia häneltä”

MM-rallikausi 2023 tullaan muistamaan paitsi Kalle Rovanperän toisesta maailmanmestaruudesta myös Craig Breenin traagisesta kuolemasta huhtikuisen Kroatian MM-rallin testeissä.

Breenin kuolemaan johtaneessa tilanteessa oli uskomattoman paljon epäonnea. Ulosajo sattui verrattain hitaasta, noin 30 kilometrin tuntivauhdista, ja tien vieressä olleen puuaidan kaide tunkeutui auton ohjaamoon Breenin puoleisesta sivuikkunasta. Sääolosuhteet onnettomuushetkellä olivat vaikea.

33-vuotiaan, rakastetun irlantilaiskuljettajan otettiin lajipiireissä vastaan järkytyksellä. Monien mieleen jäi eityisesti Breenin kyltymätön intohimo rallia kohtaan.

Oli mahtavaa nähdä, miten Craig nautti aina niin paljon. Se on jotain, mitä minä en ole koskaan tehnyt. En pysty siihen. En vain pysty täysillä nauttimaan ja rakastamaan lajia, koska mietin niin paljon stressiä ja lopputulosta. Craig rakasti tätä aina. Hän oli aina niin iloinen siitä, että saa ajaa näitä autoja, Rovanperä muistelee MM-sarjan kausikoosteessa.

Breen on Rovanperän uralla sikäli merkittävä kilpakumppani, että hän sijoittui toiseksi Rovanperän ensimmäisessä MM-rallivoitossa Virossa 2021.

– Hän oli superkiva kaveri. Kun taistelimme voitosta ja sain tehtyä eroa, hän tuli sanomaan ”hyvää työtä, se oli reilua taistelua".

– Hän rakasti rallia. Hän rakasti olla täällä, ja me kaikki voimme oppia häneltä. Meidän kaikkien pitäisi arvostaa enemmän sitä, mitä saamme tehdä.

Jutun pääkuvana olevalla videolla muistellaan huhtikuussa edesmennyttä Craig Breeniä. Maailmanmestari Kalle Rovanperä kertoo muistoistaan.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat