Kalle Rovanperää odottaa heti perjantaiaamuna pahin painajainen

Kalle Rovanperää odottaa perjantaina rallin MM-sarjan kärkimiehen pahin painajainen. Olosuhteet Ruotsissa ovat Toyotan suomalaiskuljettajan kannalta turhankin talviset, ja hän antaa ensimmäisenä reitille startatessaan tuntuvasti tasoitusta muille.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Kroatian MM-ralli 18.-21.4.
Pe: EK:t 1-8 klo 9.15 alkaen 
La: EK:t 9-16 klo 8.15 alkaen
Su: EK:t 17-20 klo 8.00 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Ennakkotietojen perusteella heti perjantain ensimmäinen ja koko rallin toinen pätkä, reilun kymmenen kilometrin mittainen Brattby 1 on olosuhteiltaan erittäin vaikea.

– Ensimmäisenä reitille starttaava kuljettaja tulee kärsimään pahasti. En usko, että olen koskaan nähnyt näin huonoja olosuhteita. Brattbyssä on valtavat urat, ja muillakin pätkillä on irtolunta, rallireittiin alkuviikosta tutustunut norjalaiskuvaaja Tor Andre Børresen kertoo Twitter-tilillään jakamiensa kuvien ohessa.

Samansuuntaista viestiä kantautui myös Rovanperän itsensä suusta nuotitusjakson jälkeen.

– Varsinkin se kakkospätkä, ensimmäinen kunnon metsäpätkä, on aika huonossa kunnosa. Se on ihan pöperöä ja aika pehmeää. Ensimmäisellä lenkillä se tulee olemaan huono ja toisella lenkillä varmaan vielä huonompi, kun historic-autot ovat menneet välissä ja sotkeneet linjan.

– Perjantai tulee olemaan aika vaikea.

Viime vuonna Rovanperä lähti Ruotsiin täsmälleen samassa tilanteessa. Hän ei virallisesti johtanut MM-sarjaa Monte Carlon jälkeen, mutta oli ykkönen koko kauden kiertävistä kuljettajista.

Tästä huolimatta tilanne oli perjantain päätteeksi loistava: Rovanperä oli toisena, ja ero Thierry Neuvilleen oli vain 4,3 sekuntia. Sekä lauantaina että sunnuntaina Rovanperä olikin sitten koko joukon nopein ja pääsi juhlimaan kauden avausvoittoaan.

– Viime vuonna oli parempi olla ensimmäisenä. Lunta on nyt paljon, jäätä ehkä vähemmän (kuin viime vuonna). Ei ole ihan niin hyvät pohjat ainakaan osalla pätkistä.

– Tämä on hieno kilpailu. Uudet osuudet ovat aika hurjia ja tosi nopeita. Mutkia on vähän, eikä reitti ole niin mielenkiintoinen kuin viime vuonna. 

Rovanperä valmistautui kilpailuun ajamalla testiä Keski-Suomessa, mutta olosuhteet eivä täysin vastanneet sitä, mitä Uumajassa on odotettavissa.

– Meillä oli aika kova pakkanen testeissä ja vähän jäisempi tie, mitä normaalisti Keski-Suomessa on. Toivottavasti saimme auton iskuun.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat