Kalle Rovanperä hurjavauhtisen testi-ek:n nopein – ensimmäinen veto kertoi karua kieltä

3:42
Tulosruutu 29.9.: Kalle Rovanperä nopein Uuden-Seelannin testi-ek:lla

Toyotan Kalle Rovanperä kellotti Uuden-Seelannin MM-rallin testierikoiskokeella koko joukon nopeimman ajan. Vedoista merkitsevin, ensimmäinen, oli kuitenkin suomalaiselle vaikea.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Kausi 2023 starttaa Monte Carlossa 20. tammikuuta!

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kolmesti 3,54 kilometrin mittaisen pätkän läpi ajanut Rovanperä pysäytti viimeisellä vedollaan kellot aikaan 1:27,7 ja oli näin kymmenyksen nopeampi kuin Hyundain Oliver Solberg ja Thierry Neuville. Kolmas Hyundai-kuljettaja Ott Tänak hävisi hänkin Rovanperälle vain kaksi kymmenystä ja Toyotan Sébastien Ogier'kin puoli sekuntia.

Erot kuvastavat testi-ek:n suoraviivaista profiilia. Samaa kertoo Rovanperän pohja-aika, joka on keskinopeudeksi muutettuna peräti 145,3 kilometriä tunnissa. Itse rallissa tällaisia lukemia tuskin tullaan näkemään.

Vedoista ensimmäinen kuvaa perinteisesti parhaiten sitä, miten lähtöpaikat vaikuttavat. Ensimmäisenä autona testi-ek:n ajanut Rovanperä hävisi ensimmäisellä vedolla pohjat tehneelle, kuudentena autona pätkälle startanneelle M-Sportin Craig Breenille 1,8 sekuntia.

– Kaikki hyvin. Tuntuma on aika hyvä. Tien auraaminen tulee olemaan vaikeaa. Nyt testi-ek:llakin oli irtosorasta johtuen liukasta, Rovanperä sanoi avausvetonsa jälkeen.

Kaksikon väliin mahtui viisi kuljettajaa, ja muun muassa tiukimmin Rovanperän kanssa mestaruudesta taisteleva, Rovanperän jälkeen toisena ek:n läpi ajanut Tänak oli kolmanneksi nopein hävittyään Breenille tasan sekunnin.

Rallin ensimmäinen erikoiskoe ajetaan Suomen aikaa tänä aamuna kello 8.08 alkaen. Kyseessä on lyhyt, alle kahden kilometrin mittainen yleisö-ek.

Suomen aikaa myöhään illalla alkava paikallinen perjantaipäivä on rallin kannalta ratkaiseva. Ohjelmassa on yli puolet kaikista ek-kilometreistä. Rovanperän mahdollisuuksien kannalta ratkaisevaa on, saadaanko Uuteen-Seelantiin sadetta vai ei.

Kisan keskuskaupunkiin Aucklandiin on luvassa sateita niin perjantaille kuin lauantaille. Perjantain erikoiskokeet sijaitsevat linnuntietä noin 100 kilometriä etelämpänä, ja sinne ennustetut sateet ovat huomattavasti vähäisempiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja