Kalle Rovanperä heltyi huiman suorituksensa jälkeen: "Tulee annettua vähän liikaa runtua"

Varamiehenä voittoon! Kalle Rovanperälle sensaatiomainen ykkössija Puolassa 4:26
Varamiehenä voittoon! Kalle Rovanperälle sensaatiomainen ykkössija Puolassa

Kalle Rovanperä ajoi upean viikonlopun Puolassa ja nappasi pahasti vajaaksi jääneestä valmistautumisesta huolimatta kauden toisen voittonsa.

Rovanperä hälytettiin Puolaan tiistaina, kun alun perin Toyotan kokoonpanoon kuulunut Sébastien Ogier ajoi kolarin nuotitusjaksolla. Rovanperä nuotitti pätkät poikkeusaikataululla, ja yöunet jäivät viikon aikana todella vähiin. Kartturi Jonne Halttunen ynnäili perjantaina nukkuneensa kolmeen edelliseen yöhön yhteensä 13 tuntia.

Voittotaistelua helpotti huomattavasti se, että kisan suurimpiin ennakkosuosikkeihin lukeutunut, sunnuntain yhteisajoissa kovinta kyytiä pitänyt Hyundain Ott Tänak joutui epäonnekseen keskeyttämään jo perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella, kun peura hyppäsi hänen eteensä täydessä vauhdissa.

– Kyllähän tässä vähän vauhtia puuttui. Ott oli tosi nopea. Se oli odotettavissa. Sitä vastaan onneksi ei tarvinnut ajaa kisaa, Rovanperä sanoi taiston tauottua.

– Aina pitää muistaa lähtökohdat. Tulee aina annettua vähän liikaa runtua itselle. Täytyy sanoa, että emme me hirveästi enempää olisi voineet tänä viikonloppuna tehdä. Aika raju viikko oli, ja nyt on ihan hyvä lopettaa tähän.

Rovanperä palaa tositoimiin jo kolmen viikon kuluttua, kun edessä on historian ensimmäinen Latvian MM-ralli. Kyseinen kisa on Rovanperälle tuttu, sillä hän aloitti ralliuransa juuri Latviassa. Elokuun alussa edessä on puolestaan kauden sinivalkoinen kohokohta, Suomen MM-ralli Jyväskylässä.

– Meidän pitäisi vähän auton kanssa parantaa. Hyundai oli tosi nopea täällä olosuhteisiin nähden.

Kalle Rovanperä heltyi huiman voiton jälkeen: "Tulee aina annettua liikaa runtua" 0:46
Kalle Rovanperä heltyi huiman voiton jälkeen: "Tulee aina annettua liikaa runtua"

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat