Kalle Koljonen raastoi vimmatusti, mutta olympiataival tyssäsi maailmanlistan kakkoseen

Kalle Koljosen taival Tokion olympialaisten sulkapallossa päättyi lohkovaiheeseen, kun Tanskan Viktor Axelsen päihitti suomalaisen erälukemin 21–9, 21–13.

Axelsen ja Koljonen olivat molemmat voittaneet Itävallan Luka Wraberin aiemmin lohkovaiheessa erin 2–0. Asetelma tähän päivään oli selvä: Axelsenin ja Koljosen välisen ottelun voittaja etenee jatkopeleihin, sillä se paikka oli tarjolla vain lohkoykköselle.

Maailmanlistan kakkosena majaileva Axelsen hallitsi avauserää tylysti. Tanskalainen paineli vakaalla peruspelaamisellaan palloja sulavasti suomalaisen kenttäpuoliskolle, kun taas Koljonen joutui usein taistelemaan vimmatusti pisteidensä eteen.

Toisessa erässä Axelsen sortui kuitenkin useammin virheisiin, ja Koljonen nousi 7–6-johtoonkin. Axelsen kuitenkin sisuuntui ja otti jälleen ohjat, eikä niistä enää luopunut, vaikka Koljonen raastoikin sisukkaasti loppuun saakka. Tanskalaisässä takoi monin paikoin kenttään vastaansanomattomia iskulyöntejä.

Olympiaturnauksessa neljänneksi sijoitettu Axelsen otti lohkon jatkopaikan. Ensimmäisissä olympialaisissaan pelanneen Koljosen ottelut Tokiossa tulivat päätökseensä.

Axelsen oli voittanut toukokuun alussa Koljosen EM-kisojen välierissä niin ikään erin 2–0. Axelsen saavutti edellisistä kesäolympialaisista Rio de Janeirosta 2016 pronssia.

3:33
Keskiviikkoaamun Tulosruutu otti kiinni Tokion olympialaisten tapahtumiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja