Raskaasti aseistautuneet ampujat hyökkäsivät kesken joulujuhlan – motiivi yhä epäselvä

Kalifornian ampujan motiivista ei toistaiseksi ole tietoa. Myöskään terrori-iskun mahdollisuutta ei ole suljettu kokonaan pois.

Poliisi jahtaa ampujia Kaliforniassa 1:06

Ampuminen tapahtui San Bernardinossa Etelä-Kaliforniassa Inland Reegional Centerissä, joka on kehitysvammaisille tarkoitettu keskus. Keskus tarjoaa palveluita esimerkiksi autisteille.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun keskukseen hyökkäsi tiettävästi kolme ampujaa. He olivat aseistautuneet kiväärityyppisillä aseilla ja peittäneet kasvonsa.

Mediatietojen mukaan ampujilla olisi myös mahdollisesti ollut luotiliivit ja sotilasasun tapainen vaatetus.

Naamioituneet henkilöt ampuivat ainakin 14 Kaliforniassa 1:49

Ampujat hyökkäsivät rakennuksessa kokoussaliin, jossa oli meneillään terveydenhuoltoalan työntekijöiden tilaisuus. Ei ole tiedossa, kuinka monta ihmistä tilassa oli, mutta rakennuksen omistajan mukaan salissa on tilaa 200 ihmiselle.

Pelastustyöntekijät huolehtivat loukkantuneista ja evakuoiduista 0:46

Hyökkäyksen jälkeen ampujat pakenivat paikalta mustalla kaupunkimaasturilla.
Rakennuksesta evakuoitiin satoja ihmisiä. Poliisin mukaan pommiryhmä tutkii edelleen rakennusta mahdollisten räjähteiden varalta.

Sanomalehti Los Angeles Timesin mukaan ennen ampumista tilaisuudessa oli puhjennut riitaa, ja yksi henkilö oli poistunut rakennuksesta.

Poliisin mukaan mikään ei kuitenkaan viittaa siihen, että samainen henkilö liittyisi jotenkin hyökkäykseen.

Myös paikalliseen sairaalaan tehtiin pommiuhkaus iskun jälkeen. Ei ole tiedossa, liittyikö perättömäksi osoittautunut uhkaus ampumiseen.

Lue myös:

    Uusimmat