Mainos

Kalevi Sorsalle valtiolliset hautajaiset

Valtiolliset hautajaiset järjestetään presidenteille sekä pitkäaikaisille pääministereille ja pitkäaikaisille eduskunnan puhemiehille.

Kalevi Sorsa

Pitkäaikaiselle pääministerille ja SDP:n entiselle puheenjohtajalle Kalevi Sorsalle järjestetään valtiolliset hautajaiset. Sorsa kuoli myöhään perjantai-iltana kotonaan Helsingissä 73-vuotiaana.

Valtioneuvoston kansliasta kerrotaan, että muodollinen päätös tästä kunnianosoituksesta tehtäneen ensi torstaina valtioneuvoston istunnossa. Pitkäaikaisena pääministerinä Sorsa kuuluu luonnollisesti niiden joukkoon, joille järjestetään valtiolliset hautajaiset.

Valtiolliset hautajaiset järjestetään presidenteille sekä pitkäaikaisille pääministereille ja pitkäaikaisille eduskunnan puhemiehille. Valtiolliset hautajaiset voidaan järjestää myös kansalaisille, joilla on erityistä kansallista merkitystä. Viimeksi valtiolliset hautajaiset järjestettiin joulukuussa 2000, kun entinen pääministeri valtioneuvos Johannes Virolainen kuoli. Niin ikään entiselle pääministerille Ahti Karjalaiselle järjestettiin vastaavat hautajaiset. Erityisen kansallisen merkityksen perusteella tämän kunnianosoituksen ovat saaneet vain kansalliskirjailija Väinö Linna ja jääkäreistä viimeisenä kuollut kenraali Väinö Valve.

Kalevi Sorsa tunnettiin siitä, että hän ei halunnut ottaa vastaan arvonimiä tai kunniamerkkejä. Kuoltuaan hän saa kuitenkin valtiovallan korkeimman kunnianosoituksen. Aiemmin kunniaa osoitettiin sillä, että arvostusta nauttinut vainaja haudattiin valtion varoin. Tästä menettelystä luovuttiin rajanvedossa tulleiden ongelmien vuoksi. Nykyistä menettelyä käytetään hyvin harkitusti ja säästeliäästi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.