Mainos

Kalevi Sorsa siunattiin viimeiselle matkalle

Valtiomies Kalevi Sorsa on siunattu Helsingissä Kallion kirkossa. Sorsa kuoli 73-vuotiaana kaksi viikkoa sitten.

SDP:n entinen puheenjohtaja ja pitkäaikainen pääministeri Kalevi Sorsa on siunattu tänään Helsingin Kallion kirkossa. Siunauksen toimitti Helsingin piispa Eero Huovinen. Tasavallan presidentti Tarja Halonen piti kirkossa muistopuheen.

Siunaustilaisuuteen osallistuivat omaisten lisäksi Suomen koko valtionjohto, SDP:n edustajia sekä suuri joukko muuta saattoväkeä. Kirkko oli auki myös suurelle yleisölle.

Sorsalle pidetään valtiolliset hautajaiset. Arkkua ei kuitenkaan peitetty valtiolipulla, sillä Sorsan tiedetään kaihtaneen elämässään kaikenlaisia arvonimiä ja kunniamerkkejä.

"Sorsa oli aatteen mies"

Piispa Huovinen kiinnitti puheessaan huomiota Sorsan vakaumukseen. Huovisen mukaan Sorsa oli aina sanan klassisessa mielessä aatteen mies, vakaumuksellinen mies, jolle aate ei ollut vain välinearvo poliittiseen osallistumiseen. Huovisen mukaan aate antoi Sorsalle tarkoituksen, mielen ja värin kaikelle, mitä politiikassa on tavoiteltava.

- Aate merkitsi ihmisen kunnioittamista, oli sitten kyse kulttuurista, oikeudenmukaisuudesta tai yhteistyöstä. Aate on uskomista siihen asiaan, jota pitää tärkeänä ja luovuttamattomana. Kalevi Sorsa uskoi asiaansa, aatteeseensa, ihmisyyden arvoon politiikassa, hän luonnehti Sorsan elämäntyötä.

Poliittinen johto muisteli Sorsaa muistotilaisuudessa

Muistotilaisuus järjestettiin Helsingin työväentalossa. SDP:n puheenjohtaja ja eduskunnan puhemies Paavo Lipponen kuvaili puheessaan Sorsaa arvokkaaksi ja inhimilliseksi hahmoksi.

- Kuulun siihen sosialidemokraattiseen sukupolveen, joka eli Kalevi Sorsan kanssa ja hänen johdollaan suomalaisen yhteiskunnan suuret muutokset kohti hyvinvointivaltiota ja poliittista vakautta, Lipponen luonnehti.

Myös pääministeri Matti Vanhanen piti lämminhenkisen puheen, jossa hän muistutti Sorsan pitkäaikaisesta urasta pääministerinä.

- Sodan jälkeen syntyneille sukupolville Urho Kekkosen nimi tarkoitti pitkään samaa kuin presidentti. Kalevi Sorsasta ehti tulla omalle sukupolvelleni lähes samanlainen synonyymi pääministerille kahden vuosikymmenen aikana.

Sorsan uurna lasketaan maahan myöhemmin omaisten läsnäollessa. Sorsa kuoli kaksi viikkoa sitten kotonaan Helsingissä 73-vuotiaana.

Kooste siunaustilaisuudesta esitetään MTV3-kanavalla kello 17.50.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 31.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.