Kalevalan pataa

4–5 annosta

  • 2 rkl voita
  • 500 g lammasta kuutioina
  • 250 g naudanlihaa kuutioina
  • 1 l lihalientä
  • 1dl lampaan demi-glace -kastikepohjaa
  • 7 kokonaista mustapippuria
  • 1 kaali keskikokoisina kuutioina
  • 15 miniporkkanaa
  • 1 lohkottu nauris
  • 1dl smetanaa

Paloittele lihat tasakokoisiksi kuutioiksi ja ruskista suuressa kasarissa. Paista lihakuutiot kahdessa erässä, jotta kasari ei kylmene liikaa. Näin lihapalat on helpompaa ruskistaa tasaisesti.

Siirrä lihapalat suureen valurautapataan. Lisää lihaliemi, lampaan demi-glace -kastikepohja ja kokonaiset mustapippurit. Anna kiehua noin 2,5 tuntia kunnes lihapalat ovat pehmeitä ja mureita.

Lisää kaali, miniporkkanat ja nauriin lohkot. Anna padan kiehua hiljakseen vielä 5–8 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Tarjoile smetanan kanssa.

Resepti: Sara la Fountain

(Täydellinen päivä 17.4.2008)

Lue myös:

    Uusimmat