Mainos

Kaleva: Oulun yliopistosairaalassa paha virhe – ebolatartunnasta epäiltyä ei eristetty

Oulun yliopistollisen sairaalan yhteispäivystyksessä tunaroitiin vuosi sitten eristystoimenpiteissä potilaan kohdalla, jonka epäiltiin kantavan ebolavirusta. Asiasta uutisoi Kaleva -lehti.

Oululaismies oli ollut vuoden 2015 maalis-huhtikuussa kuukauden ajan Sierra Leonessa. Kun mies oli palaamassa Suomeen, hän alkoi voida huonosti, ja kuume alkoi nousta. Kun mies pääsi takaisin kotikaupunkiinsa, hän otti yhteyttä päivystykseen ja kertoi oireistaan. Päivystyksessä miehen käskettiin tulla sairaalaan.

– Varmistin vielä, että tulenko ihan normaalisti yhteispäivystykseen. Vastaus oli ”kyllä”, mies kertoi Kalevan haastattelussa.

Yhteispäivystyksessä mies ohjattiin mittaamaan kuumetta muiden vastaanotolle pääsyä odottavien sekaan. Lääkäri epäili miehen sairastavan malariaa, joten hänet ohjattiin tarkkailuosastolle. Vasta kolmen päivän jälkeen mies päätettiin eristää, kun kuume ei lähtenyt laskemaan. Tuolloin lääkäri epäili, voisiko kyse olla jostain muusta, kuin malariasta.

Osastonylilääkäri Heikki Kauma myöntää, ettei miehen hoito mennyt oikein. Hänet olisi heti pitänyt viedä ulkokautta eristykseen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.