Mainos

Kalastajat ajelehtivat lähes viikon Tyynellä valtamerellä – kuuden minuutin etsinnät tuottivat tulosta

Uusiseelantilainen etsintälentokone löysi päiväkausia kadoksissa olleet kalastajat vain kuuden minuutin etsintöjen jälkeen. Kyseessä oli toinen onnistunut etsintäoperaatio viikon sisään Kiribatin saarivaltion alueella.

Viimeksi lauantaina kolme miestä löydettiin ajelehtimasta merestä. Heidät oli ilmoitettu kadonneeksi seitsemän päivää aikaisemmin. Tänään löydettiin taas viisi päivää kadoksissa olleet kaksi kiribatilaiskalastajaa.

Uuden-Seelannin pelastusviranomaiset kertovat, että lentokone paikansi miehet ajelehtimasta mereltä noin 480 kilometrin päästä Naurusta, eli lähimmästä maasta.

– En muista etsintöjen ikinä onnistuvan näin nopeasti, etsintöjä koordinoinut Mike Roberts hämmästelee.

Hänen mukaansa Uuden-Seelannin ilmavoimien Orion-koneelle annettiin se todennäköisin alue tarkastettavaksi, missä kadonneet kalastajat voisivat olla. Etsintäalue oli noin 43 000 neliökilometrin alue merestä.

– Etsintäalue oli selkeästi oikea ja lentokone lähestyi juuri oikeasta suunnasta. Tässä on onneakin mukana, mutta Orionin miehistö teki loistavaa työtä.

Kalastajille tiputettiin paketti ruokaa, vettä ja radio. Sen jälkeen Kiribatista lähti alus hakemaan löytyneitä kalastajia. Kalastajat ajelehtivat noin viiden metrin pituisella veneellä viisi päivää ja olivat verrattain hyvässä kunnossa löytyessään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.