Kalajoen maastopalo leviää noin 5 kilometrin päässä asutuksesta "Kävin juuri tarkistamassa, uskaltaako mennä nukkumaan"

2:14

Kalajoella Raution kylällä varauduttiin keskiviikkoiltana mahdollisiin evakuointeihin lähistöllä leviävän maastopalon vuoksi.

Raution kylään annettiin keskiviikkona illalla vaaratiedote terveydelle vaarallisen savun vuoksi. Ihmisiä kehotettiin pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto sekä välttämään alueella liikkumista.

Raution kylällä noin seitsemän kilometrin päässä maastopaloalueesta asuvan Vesa Haapakosken mukaan savua ei vielä keskiviikkoiltana ollut kulkeutunut suuria määriä kylälle. 

– Kyllähän sitä näkyy olevan ilmassa paloalueen suunnalla mutta onneksi tuuli ei näytä kääntyneen tänne suuntaan.

Pelastuslaitoksen mukaan palon leviämissuunta oli keskiviikkona illalla pohjoiseen. Tavoitteena oli rajoittaa palon leviäminen aamuun mennessä.

Pelastuslaitoksen mukaan lähin asutus on noin viiden kilometrin päässä paloalueesta. Pelastuslaitoksen mukaan paikalla on kaksi poliisipartiota, jotka ryhtyvät tarvittaessa asukkaiden evakuointiin. 

– Kylällä kävin juuri tarkistamassa, että uskaltaako mennä nukkumaan, ja että mihin suuntaan palo etenee. Ikäväähän tämä on mutta näyttää siltä, että voi rauhallisin mielin mennä nukkumaan, Haapakoski kertoo.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja