Mainos

Kaksosten terrorismi-oikeudenkäynnissä ratkaiseva päivä – todistajia kuullaan videolinkillä Irakista

0:30

Viime joulukuussa alkaneessa terrorismioikeudenkäynnissä kuullaan tiistaina videolinkillä todistajia Irakista. Eri osapuolet arvioivat, että todistajien kertomuksilla on tärkeä rooli.

Todistajia yritettiin kuulla jo huhtikuussa, mutta silloin heitä ei saatu kuljetettua Bagdadiin oikeussaliin. Syynä oli Tikritissä tapahtunut Isisin terrori-isku.

Tiistaina yritetään uudestaan.

Jutun tuomarit ja syytetyt istuvat Tampereella oikeussalissa, jonne tulee videokuvaa bagdadilaisesta tuomioistuimesta. Niin valtionsyyttäjä Tom Laitinen kuin toista puolustava asianajaja Kaarle Gummerus ovat paikan päällä Irakissa.

Toisen veljeksen avustaja Mika Miesmäki on Tampereella.

Neljä todistajaa

Tiistaina on tarkoitus siis kuulla neljä todistajaa. Heidät kuullaan anonyymisti eli syytetyt eivät saa tietää heidän nimiään.

– Todistajat olivat paikan päällä Camp Speicherissa kun joukkomurha tapahtui, syyttäjä Laitinen kertoi puhelimitse Irakista.

Laitinen on luottavainen, että kuuleminen onnistuu.

– Kaikki näyttää ainakin nyt hyvältä.

Kaksi syytteessä

Jutussa ovat syytteessä kaksi 24-vuotiasta kaksoisveljestä, jotka saapuivat Suomeen turvapaikanhakijoina 2015.

Identtisiä veljeksiä syytetään myös surmaamalla tehdystä törkeästä sotarikoksesta ja terroristisessa tarkoituksessa tehdystä törkeästä pahoinpitelystä.

Kesäkuussa 2014 Camp Speicherissa tapahtui joukkomurha, jossa Isis tappoi yli tuhat ihmistä. Miesten epäillään osallistuneen joukkomurhaan.

Heidän epäillään surmanneen ampumalla yksitoista aseetonta ja puolustuskyvytöntä Irakin armeijan koulutuksessa olevaa sotilasta.

Miehet ovat kiistäneet syyllisyytensä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.