Mainos

Kaksio kattomaisemin

Nuorenparin sisustuksen innoittajana on pariskunnan lempikaupunki, New York. Olohuoneeseen erkkeri-ikkunoista näkyy Helsingin New York -maisema, kattoja ja katuja.


Makuuhuoneessa teema näkyy korkeana jenkkisänkynä, joka on kuorrutettu runsailla luksustekstiileillä. Tekstiilit on ostettu unelmakaupungin erikoistavaratalosta nimeltään Bed Bath and Beyond. Helmalakanoitakin on kahdessa kerroksessa. Musta lakana antaa ryhtiä huoneeseen ja sopii samanvärisiin verhoihin.

Yöpöydän valaisimet on peritty nuorenparin mummoilta. Vasemman puoleisen valaisimen herkät pitsit ovat mummin itse tekemät. Oikealla puolella on papan pula-aikana öljylampusta tekemä valaisin. Don Goffon valkoinen lipasto lisää tarpeellista säilytystilaa mukavasti. Vanhojen talon säilytystilat eivät tahdo nykyihmisille riittää ja jokainen laatikko lisää järjestystä. Kulttuuri on sekä harrastus, että työ. Kirjoja luetaan paljon ja ne saavat olla myös esillä.

Olohuoneen ikkunnasta näkyvä vanhan polin punatiilikatto on kiehtova maisema, sen pinta vaihtaa väriä sään mukaan. Ruokailuryhmä on ostettu Tampereelta osto- ja myyntiliikkeestä jo aikaisempaan kotiin, eikä sen hinta päätä huimannut. Tuolien uusi Kenzon kankaalla tehty verhoilu on kalliimpi kuin koko kalusto. Vaakatasoon asetettu peili toistaa ulkoa tulevan valon ja suurentaa huonetta. Ennen jääkaappien suurta tulemista kodeissa oli kylmäkaapit, joihin viileä ilma tuli sään mukaan ulkoa. Kylmäkaapista on tehty kaunis vitriinikaappi laseille. Ikkunanlaudalla on New York pienoiskoossa antamassa potkua hyviin muistoihin ja tunnelmiin.

Olohuoneen katossa kimmeltää mummin vanha kristallikruunu. Erkkerin verhot ja muhkean sohvan tyynyt ovat amerikkalaistyyliä. Verhot on kuitenkin ripustettu modernisti purjerenkailla, hauska kontrasti! Sohvatyynyjen kankaat näyttävät aluksi samalta, mutta ne ovatkin vain samaa tyyliä. Tyynyjen kanssa samaa sävyä löytyy Don Goffon matosta. Amerikan tyyliä ovat myös runsaat valokuvat pianon päällä.

Keittiön kivitasot olivat ensimmäisinä poistolistalla, kun koti oli ostettu ja remonttia alettiin suunnitella. Mutta nyt on mieli muuttunut. Käytössä hyviksi havaittuja tasoja ei vaihdeta, vaan niiden helppoudesta ja kätevyydestä nautitaan.

"Some like it hot" on rouvan lempielokuva ja sen juliste on tuliainen Lontoosta. Julisteen seurana on samaan henkeen sopivia kylttejä ja mainoksia.

(T.i.l.a. 2.4.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.