Kaksinkertainen jalkapallon maailmanmestarivalmentaja jättää tehtävät maajoukkueessa: "Haluan kiittää ja ylistää pelaajia"

Yhdysvaltain naisten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Jill Ellis jättää paikkansa mestarillisen kauden jälkeen. Asiasta uutisoivat useat yhdysvaltalaismediat.

Ellis totesi tiedotteessa, että maajoukkueen valmentaminen on ollut elämänmittainen kunnia. Hän sanoi, että tehtävästä luopuminen tapahtuu suunnitellussa aikataulussa. Hänen on määrä siirtyä syrjään lokakuussa.

–  Haluan kiittää ja ylistää pelaajia heidän sitoutumisestaan ja intohimostaan ei vain mestaruusvoittoa kohtaan vaan myös sitä kohtaan, että lajin profiili nousee maailmanlaajuisesti ja että he ovat samalla inspiraationa niille, jotka seuraavat heitä, Ellis sanoi tiedotteessa.

Päävalmentajan tuorein sulka hattuun on heinäkuun alusta, kun Ellis luotsasi Yhdysvaltojen joukkueen maailmanmestariksi MM-turnauksessa Ranskassa. Hän on historian ensimmäinen kaksi naisten maailmanmestaruutta voittanut valmentaja.

Yhdysvallat on voittanut maailmanmestaruuden nyt kaksi kertaa peräkkäin.

Ellis on valmentanut Yhdysvaltojen naisten jalkapallomaajoukkueen pelejä enemmän kuin kukaan toinen valmentaja. Hän on ollut päävalmentajan paikalla yli viisi vuotta.


Lue myös:

    Uusimmat