Kaksi vangittu epäiltynä murhasta Varkaudessa – toisella taustaa vakavista väkivaltarikoksista

Kaksi miestä on vangittu epäiltynä kolmekymppisen miehen murhasta Varkaudessa, kertoo poliisi. Etelä-Savon käräjäoikeus vangitsi varkautelaismiehet todennäköisin syin.

Kolmas pidätettynä ollut varkautelaismies vapautettiin poliisin toimesta lauantaina.

Vangituilla henkilöillä on aiempaa rikostaustaa, ja heistä toinen on syyllistynyt aiemmin vakaviinkin väkivaltarikoksiin. Selvittelyt teon motiivista jatkuvat.

– Epäiltyjen kertomukset ovat ristiriitaisia ja vielä on kaikenlaisia selvitettäviä yksityiskohtia paljon jäljellä, kertoi tutkinnanjohtaja rikoskomisario Harri Pöysti.

Henkirikos tapahtui tiistain ja keskiviikon välisenä yönä asunnossa Varkaudessa. Oikeuslääketieteellinen tutkimus osoitti, että vuonna 1983 syntynyt uhri oli kuollut ulkoisen väkivallan aiheuttamiin vammoihin.

Uhriin oli kohdennettu muunkinlaista väkivaltaa kuin lyömistä ja potkimista, mutta Pöysti ei halua kertoa tekotavasta tarkemmin. Asunnossa oli ollut illan aikana useita ihmisiä, mutta henkirikoksen tekoaikaan neljä. Asunnossa oli juopoteltu.  

Ruumis vietiin teon jälkeen useiden kilometrien päähän Joroisten kunnan puolelle maastoon, josta se keskiviikkona löytyi.

Poliisi jatkaa edelleen tapauksen teknistä tutkintaa sekä kuulusteluja.

Poliisilla on kuitenkin käsitys tekoajasta, tekovälineestä sekä miten ruumis oli kuljetettu teon jälkeen maastoon.

– Tällä hetkellä on sellainen tunne, että uhrin ruumis on paniikissa jätetty maastoon, Pöysti kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat