Mainos

Kaksi tyttöä pelastanut koira loukkaantui karmivasti – kohtalo sulatti sydämet

Filippiineillä kahden tytön hengen pelastanut sankarikoira on palannut kotiinsa.

Kabang-niminen sekarotuinen koira menetti puolet kuonostaan syöksyttyään moottoripyörän tielle, joka oli osumassa kahteen tyttöön.

Tapaus sattui Zamboangan kaupungissa joulukuussa 2011. Tytöt pelastuivat koiran teon ansiosta, mutta Kabangin kuonoon jäi ammottava aukko törmäyksen seurauksena.

Kaupungin koiratarha pyysi tuomaan Kabangin lopetettavaksi vammojen vuoksi, mutta sen omistaja kieltäytyi. Paikalliset eläinlääkärit ja hyväntekeväisyysjärjestöt päätyivät kampanjoimaan koiran puolesta.

Netissä levinnyt sankarikoiran tarina sulatti ihmisten sydämet ja pahoin vammautuneelle koiralle tulvi lahjoituksia ympäri maailmaa.

– Tämä on ensimmäinen kerta Filippiinien historiassa, kun koira saa tällaisen tukivyöryn, Kabangin mukana matkannut eläinlääkäri Ed Unson kertoo BBC:n haastattelussa.

Kaikkiaan 45 eri maasta lahjoitetuilla varoilla kustannettiin noin 27 000 dollaria maksanut kuntoutusleikkaus. Ilman keräystä koiran omistajalla ei olisi ollut millään varaa leikkaukseen.

Yhdysvalloissa suoritettu operaatio osoittautui odotettua monimutkaisemmaksi, sillä Kabangilta löytyi myös syöpä sekä sydänloinen, jotka täytyi hoitaa ennen leikkausta.

Kabangille ei voitu rakentaa uutta yläleukaa, mutta sen kuonoa korjattiin peittämällä kasvoissa paljastuneet arat alueet nahalla. Epämuodostumastaan huolimatta Kabang pystyy pureksimaan itse ruokansa vielä jäljellä olevilla takahampailla ja tunnistamaan omistajansa haistamalla.

Koira palasi leikkauksen jälkeen eilen lauantaina Filippiineille, jossa sitä odotti innokas ihailijajoukko. Tänään sankarikoiralle järjestetään kulkue sen kotikaupungissa, jossa sitä odottaa myös omistaja.

Sankarikoiran vaiheista on uutisoinut muun muassa BBC.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.