Kaksi suomalaiskuskia mukaan uuteen formulasarjaan

Niko Kari ja Aleksanteri Huovinen ajavat kaudella 2015 uudessa SMP F4 -sarjassa suomalaisen Koiranen GP -tallin väreissä. 

Vuoden karting-kuljettajan tittelin kausilla 2013 ja 2014 saavuttanut tuusulalainen 15-vuotias Kari odottaa alkavaa kautta innolla. 

- Nyt alkava sarja on minulle iso haaste. Työskentely Koiranen GP:n rautaisten ammattilaisten, Marko Koirasen ja Afa Heikkisen, kanssa on ollut erittäin opettavaista jo tähän mennessä, toteaa ensimmäistä kauttaan formula-auton ratissa aloittava Kari tiedotteessa.

Oulussa asuva Huovinen, 18, voitti Formula Fordien SM-hopeaa viime kaudella. 

- SMP F4 -mestaruussarja on ajetaan FIA:n pohjoisella alueella, joten kisat tulevat olemaan kohtuullisten matkojen päässä. Tämä on tärkeä askel tulevaisuuden uraani ajatellen, kertoo Huovinen.

Koiranen GP:n toimitusjohtaja Afa Heikkinen on tyytyväinen sarjan suomalaiskiinnityksiin.

- Meille on tärkeää saada mahdollisimman paljon suomalaiskuskeja SMP F4 -mestaruussarjaan. Aleksanteri ja Niko edustavat nuorten suomalaisten ehdotonta parhaimmistoa, ja tavoitteemme on auttaa heidät kansainväliselle ammattilaisuralle. 

Kaudella 2015 SMP F4:n kilpailukalenterissa on seitsemän osakilpailua: kisoista neljä ajetaan Venäjällä, kaksi Suomessa ja yksi Virossa. Samanlaista sarjaa ajetaan myös esimerkiksi Saksassa. Siellä kisaa muun muassa Michael Schumacherin poika Mick Schumacher

Karin ja Huovisen F4-kausi alkaa Hämeenlinnan Ahvenistolla toukokuun puolivälissä.

Lähde: AKK:n tiedote

Lue myös:

    Uusimmat