Simo Laaksonen uuteen sopimukseen – suomalaiset jatkavat uudistuneessa F3-sarjassa

Formula 3 -sarjan nimen alle siirtyvässä entisessä GP3-sarjassa nähdään jälleen kaksi suomalaisnimeä, kun myös Simo Laaksonen on tehnyt sopimuksen alkavasta kaudesta MP Motorsport -tallin kanssa.

20-vuotiaan Laaksosen lisäksi sarjassa ajaa tulevalla kaudella Niko Kari, joka solmi aiemmin sopimuksen Trident-tallin kanssa.

F3-sarjaa kilpaillaan F1-viikonloppujen yhteydessä kahdeksana kisaviikonloppuna. Sarjaan on yhdistetty FIA:n aiempi Formula 3 -sarja sekä GP3-sarja.

Marttilalaiselle Laaksoselle jatko formulaympyröissä on helpotus.

– Haastavien tallipaikkaneuvottelujen jälkeen MP Motorsport oli se tiimi, johon tie löytyi. Hyvillä fiiliksillä kauteen totta kai lähdetään, Laaksonen sanoo tiedotteessaan.

– Meillä on uudet autot ja moottorit, ja uusi kausi, johon lähden viime kaudesta oppineena parantamaan. Pirellin renkaista on jo kokemusta ja tiedän miten ne toimivat, hän ennakoi.

Viime kausi GP3:ssa oli Laaksoselle nousujohteinen.

– Ensimmäinen tavoite on saada hyvä liikkeellelähtö kauteen sitä valmistavista testeistä. Tärkeintä on, etten tee samoja virheitä kuin viime kaudella. Kauden loppupuoliskolla vakiinnutin GP3-sarjassa paikkani kahdeksan nopeimman joukossa, ja realistinen tavoitteeni on jatkaa siitä, mihin viime kauden lopussa jäätiin, Laaksonen toteaa.

F3-kausi alkaa vasta toukokuussa Barcelonassa, mutta sitä ennen ajetaan kolmet testit Paul Ricardilla Ranskassa sekä huhtikuussa Barcelonassa ja Unkarin Hungaroringillä.

Kausi huipentuu syyskuussa Venäjän Sotshin kisaviikonloppuun.

Lue myös:

    Uusimmat