Kaksi Mestis-kauden osallistujista puuttuu – Jääkiekkoliiton pomo taustoittaa tilannetta: "Ihan eri päätös"

Suomen jääkiekkoliiton päätös hyväksyä 13 seuran lisenssihakemukset tulevalle Mestis-kaudelle ei vaikuta siihen, pelaako latvialainen HK Zemgale myös ensi syksynä Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, sanoo liiton toimitusjohtaja Sami Kauhanen.

Mestis tiedotti keskiviikkona, että Suomen jääkiekkoliiton lisenssikomitea oli hyväksynyt kaudella 2023–24 kaikkiaan 13 seuran hakemukset. Uutena sarjapaikan saa kotimaan kentille paluun tekevä Helsingin Jokerit.

Joukosta puuttuu talousvaikeuksiin ajautunut Heinolan Peliitat, mutta huomiota kiinnitti myös päättyneellä kaudella mukana olleen latvialaisen HK Zemgalen puuttuminen sarjan osallistujien joukosta.

Jääkiekkoliitto ehti jo tiedottaa, että tuleva kausi pelataan 13 joukkueen nelinkertaisena sarjana. Toimitusjohtaja Sami Kauhasen mukaan latvialaisten jatko Mestiksessä on silti edelleen auki.

– Tällä hetkellä me olemme saaneet 13 hyväksyttyä lisenssihakemusta, ja sarjaohjelma on tehty sen mukaisesti. Zemgalen mahdollinen osallistuminen tai osallistumattomuus on sitten ihan eri päätös, Kauhanen kertoo MTV Urheilulle.

Kauhanen ei kuitenkaan halua avata tarkemmin, kuinka todennäköiseltä Zemgalen jatko Mestiksessä on.

– Hallitus sen lopullisen päätöksen tekee. En lähde nyt spekuloimaan sillä, onko se todennäköistä vai ei, mutta tilanne on tällä hetkellä se, että meillä on 13 joukkuetta, Kauhanen toteaa.

Milloin hallitus käsittelee Zemgalen jatkoa?

– Puhutaan päivistä tai korkeintaan viikoista. Pyritään totta kai nopeasti tekemään se päätös.

– Ainahan muutoksia pystytään tekemään, jos niihin päädytään, mutta tuossa on nyt suunnittelurunko, Kauhanen vastaa.

Lue myös:

    Uusimmat