Kaksi ME-naista tulee Turkuun! Paavo Nurmi Gamesin mykistävä osallistujakaarti julki

Daniel Ståhl kirosi yliastutun hirmuheiton jälkeen 1:04
Paavo Nurmi Gamesiin osallistuva Daniel Ståhl kirosi torstaina Timanttiliigassa Tukholmassa lähes 72-metristä yliastuttua heittoaan.

Naisten seiväshypyn olympiavoittaja Jennifer Suhr ja moukarinheiton supertähti Anita Włodarczyk täydentävät Paavo Nurmi Gamesin tähtikaartia. Kyseinen kilpailu järjestetään kesäkuun 11. päivänä ja sen osallistujalistaus on nyt julkistettu.

Naisten seiväskattaus Turussa on kova: historian saatossa vain kolme naisseiväshyppääjä on ylittänyt viisi metriä, ja heistä kaksi, Yhdysvaltain Jennifer Suhr ja Sandi Morris kilpailevat Turussa.  

Morris on ylittänyt viisi metriä ulkoradoilla ja Suhrilla on halussaan sisäratojen maailmanennätystulos 502.

Włodarczyk on moukarin ME-nainen ja hallitseva MM-, olympia- ja EM-voittaja. Turussa vastaan asettuu muun muassa Kiinan Wang Zheng, jolle puolalainen hävisi kauden avauksessaan Nanjingissä.

Tärähtääkö kiekossa tai keihäässä?

Miesten kiekossa voittotuloksena 70,98:n ylitys ja keihäänheitossa 93,09:n ylittäminen tuo bonuksena heittäjälle saaren Turun saaristosta.

Kiekossa kovaa rajaa tavoittelee muun muassa Ruotsin Daniel Ståhl, joka räväytti Tukholmassa Timanttiliigassa torstaina limpun yliastutulla heitolla jo 72 metrin tuntumaan. Hyväksytysti kiekko kaaris 69,57 metriin.

Miesten keihäänheiton tilastokärjet ovat Turussa voittoa puolustava Magnus Kirt ja viime kesän nivusongelmista kuntoutunut Bernhard Seifert. Kaksikko on tällä kaudella heittänyt jo lukemat 89,33 ja 89,06.

Paavo Nurmi Gamesin keihäänheittokaartiin lukeutuvat niin ikään Saksan olympiavoittaja Thomas Röhler, hänen maanmiehensä Julian Weber ja suomalaisista kärkinimistä Oliver Helander ja Antti Ruuskanen.

Jännitystä on myös juoksumatkoilla. Esimerkiksi miesten 100 metrillä pikajuoksun amerikkalainen kestomenestyjä Justin Gatlin kohtaa maanmiehensä Mike Rodgersin.

Paavo Nurmi Gamesin osallistujalistaus on katsottavissa Tilastopajan linkistä. Lista voi vielä täydentyä.

Lähde: Suomen Urheiluliiton tiedote

Lue myös:

    Uusimmat