Mainos

Kaksi kuoli ammuskelussa Israelissa

Israelin ja palestiinalaisten välinen vihanpito on vaatinut taas kaksi henkeä ampumavälikohtauksessa. Israel kovistelee Arafatia ja Arafat puolestaan YK:ta kansainvälisten tarkkailijoiden saamiseksi alueelle.

Kaksi israelilaista on kuollut ja kolme loukkantunut ammuskelussa lauantai-iltana Jerusalemista Modiinin kaupunkiin johtavalla tiellä. Palestiinalaiset avasivat tulen kohti israelilaisten autoa. Kaksi loukkaantuneista on lapsia, kertoo radiotieto.

Eilen Israel varoitti kovin sanoin palestiinalaisten johtajaa Jasser Arafatia. Israel sanoi, että jos palestiinalaisten hyökkäykset jatkuvat ne tulkitaan sodanjulistukseksi. Israel varoitti Arafatia sen jälkeen kun palestiinalaiset eilen aamulla hyökkäsivät Israelin armeijan tukihotaan Gazassa. Iskussa sai surmansa sekä palestiinalaisia että israelilaisia.

Arafat puolestaan haluaa yhä ulkopuolisia tarkkailijoita palestiinalaisalueille. Arafat sanoo vetoavansa uudelleen kansainväliseen yhteisöön, jotta se lähettäisi tarkkailijoita palestiinalaisalueille auttamaan väkivaltaisuuksien lopettamisessa.

YK:n turvallisuusneuvoston kahdeksan liittoutumattoman maan ryhmä ei ole yksimielesesti asettunut palestiinalaisten tueksi. Yhdentoista viime kuukauden aikana lähi-idän väkivaltaisuuksissa on kuollut yli 530 palestiinalaista ja 150 israelilaista.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.