Kaksi ihmistä loukkaantui vakavasti kerrostalopalossa Jyväskylässä

0:26
Pelastuslaitos pelasti asukkaat parvekkeiden kautta nostolava-autolla. Meeri Sallisalmi.

Yhteensä kerrostalosta pelastettiin 28 ihmistä, osa nostolava-autolla parvekkeiden kautta.

Kaksi ihmistä on loukkaantunut vakavasti kerrostalossa syttyneessä tulipalossa Jyväskylässä, kertoo Keski-Suomen pelastuslaitos.

Pelastuslaitoksen mukaan vakavasti loukkaantuneet pelastettiin kerrostalon porrashuoneesta. Lisäksi palossa loukkaantui yksi ihminen lievästi.

Hätäkeskus sai tiedon Kangaslammen asuinalueella syttyneestä tulipalosta noin kello yhdentoista aikaan aamupäivällä. Tuli oli syttynyt kahdeksankerroksisen rakennuksen ensimmäisen kerroksen huoneistossa, josta palo levisi toiseen kerrokseen.

Koko kerrostalo tyhjennettiin asukkaista. Yhteensä pelastuslaitos pelasti rakennuksesta 28 ihmistä. Heidät autettiin turvaan parvekkeiden kautta nostolava-autolla tai porrashuoneen kautta pelastautumishuppua hyödyntäen.

Pelastuslaitos kertoi iltapäivällä, että se on sammuttanut alkupalot ja rakennuksen savutuuletus on yhä käynnissä. Vahinkojen määrästä ei vielä ollut tarkempaa arviota, mutta savu tunkeutui useaan asuntoon. Vielä iltapäivällä pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksessa ei ollut arviota myöskään siitä, millaisella aikataululla asukkaat pääsevät palaamaan koteihinsa.

Viranomaiset selvittävät palon syttymissyytä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja