Mainos

Kaksi Hornetia vaurioitui ilmakosketuksessa

Syy Hornetien kosketukseen on yhä epäselvä.

Kaksi harjoituslennolla ollutta Hornet-hävittäjää osui toisiinsa ilmassa Nurmeksen eteläpuolella aamupäivällä. Syytä kosketukseen ei ole vielä arvioitu. Karjalan lennoston komentaja arvioi, että tilanteessa oli vakava onnettomuus lähellä.

Koneet laskeutuivat turvallisesti Rissalan lentokentälle.

Toisen F-18-hävittäjän sivuvakaaja osui toisen koneen kuomuun, josta irtosi takaosa. Lennoston esikuntapäällikön everstiluutnantti Ari Jussilan mukaan toinen koneista sai vaurioita kuomuunsa ja toinen sivuvakaajan kärkeen. Lentäjät eivät loukkaantuneet millään tavoin.

Törmäyksen selvittämiseksi on asetettu tutkintalautakunta.

Hornet on monitoimikone

Hornet on Yhdysvaltain mervioimien lentojoukkojen vastine F-16:lle, monitoimikone, joka sopii sekä ilmataisteluun että rynnäköintiin. Kone on kuitenkin kaksimoottorisena suurempi ja Adex-harjoituksen koneista suurin. Palveluskäyttöön Hornet tuli 1983 ja se on Yhdysvaltain laivaston päätyyppi.

Suomeen F-18 -version ensimmäisen koneet tulivat 1995, juuri Pirkkalaan. Tukialuskoneena Hornetilla on erittäin hyvät hidaslento-ominaisuudet, suuri polttoaine- ja asekuorma. Hornetissakaan ei ole pyritty suureen huippunopeuteen vaan ketteryyteen sekä tehokkaisiin asejärjestelmiin. Euroopan maista konetta käyttävät Suomen lisäksi Espanja ja Sveitsi.

Hornetin tunnistaa helposti kaksoispyrstöstä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.