Talebanien hallussa kolme brittiä Afganistanissa – yksi vangituista on vaarallisiin maihin matkustava tubettaja

Youtubessa videoita julkaisevan Miles Routledgen kanssa vangittiin lisäksi kaksi Puolan kansalaista.

Afganistanissa Taleban-hallinto pitää vankinaan kolmea Britannian kansalaista. Asiasta kertoi voittoa tavoittelematon järjestö Presidium Network, joka kertoo työskentelevänsä kahden kiinniotetun miehen perheiden kanssa.

Myös Britannian ulkoministeriö kertoi tukevansa perheitä ja pyrkivänsä konsuliyhteyteen kiinniotettujen brittimiesten kanssa.

Kahden miehen kiinniotto tapahtui jo tammikuussa, mutta tapauksesta kerrottiin julkisuuteen vasta nyt.

–  Uskomme heidän olevan terveitä ja että heitä on kohdeltu hyvin. Meillä ei ole syytä uskoa, että heitä olisi kohdeltu kaltoin esimerkiksi kiduttamalla, kertoi järjestön johtaja Scott Richards Sky News -kanavalle.

Telegraph-lehden mukaan kolmas mies on maaliskuussa kiinni otettu Youtube-esiintyjä Miles Routledge, 21, joka kutsuu itseään "vaaraturistiksi". Sotaa käyviin maihin ja muihin vaarallisiin kohteisiin matkustava Routledge on herättänyt pahennusta alustalla tempauksillaan. Routledge otettiin kiinni kahden Puolan kansalaisen kanssa.

Aiemmin tällä viikolla talebanit ottivat kiinni tyttöjen koulutuksen puolesta kampanjoivan Pen Path -järjestön perustajan Matiullah Wesan.

Wesa otettiin kiinni maanantaina iltarukousten jälkeen moskeijan ulkopuolella, kertoi hänen veljensä. Wesan järjestö on kampanjoinut tyttöjen koulutuksen ja koulukirjojen puolesta etenkin Afganistanin maaseudulla.

Suomalaiset sotilaat kertovat kokemuksiaan Afganistanin operaatiosta 9:25
Suomalaiset sotilaat kertovat kokemuksiaan Afganistanin operaatiosta. Juttu on helmikuulta.

Lue myös:

    Uusimmat