20-vuotias nainen piestiin julmasti somejulkaisun vuoksi, poliisi raiskasi teinipojan – CNN-raportti paljastaa Iranin hallinnon raa'an väkivallan

CNN paljastaa: Mielenosoittajia kidutetaan ja raiskataan Iranissa –"He valitsevat naisista kauneimmat" 6:46
Katso CNN:n raportti Iranin poliisin käyttämästä väkivallasta videolta.

CNN:n raportti Iranista paljastaa raa'an väkivallan, jota maan hallinto ja viranomaiset käyttää mielenosoittajiin.

Iranin poliisi on pidättänyt arviolta yli 14 000 tuhatta ihmistä syyskuussa alkaneiden mielenosoitusten jälkeen.  

Yksi heistä on Armati Abbasi, 20-vuotias nainen, joka oli tätä ennen jakanut sosiaaliseen mediaan rakkaudestaan eläimiin ja musiikkiin. Mutta pian alettuaan kritisoimaan hallintoa Abbasi katosi.

Myöhemmin 20-vuotias Abbasi tuotiin sairaalaan vakavasti pahoinpideltynä. CNN:n on vahvistanut lääkärien lausunnot, joissa he kertovat siviilipukuisten miesten valvoneen häntä jatkuvasti.

Abbasin sukupuolielimissä oli rajun väkivallan merkkejä, mutta miehet pakottivat lääkärit kirjoittamaan, että raiskaus olisi tapahtunut ennen pidätystä. Iranin hallinnon mukaan Abbasi vietiin sairaalaan "ruoansulatushäiriöiden" vuoksi.

Abbasia syytetään "protestien johtamisesta", josta häntä voi odottaa kuolemantuomio.

Muita uhreja ovat "Hana", iranilainen kurdi, joka kertoo joutuneensa pidätetyksi ja pahoinpidellyksi riisuttuaan ja poltettuaan huivinsa kadulla, sekä 17-vuotias poika, joka kertoo poliisin raiskanneen hänet ja muita pidätettyjä miehiä.

Irakista käsin toimiva kurdilainen oppositiopuolue PAK on nimennyt yli 240 ihmistä, joiden uskotaan olevan kadoksissa pidätysten jäljiltä. Ihmisoikeusjärjestöt uskovat, että luku voi olla tuhansia nimiä suurempi. Jotkut uhreista ovat vain 14-vuotiaita.

Lukuisat todistajat ja silminnäkijät kertovat CNN:lle järkyttäviä tietoja siitä, miten Iranin viranomaiset pahoinpitelevät ja raiskaavat niin pidätettyjä naisia kuin miehiäkin – ja käyttävät seksuaalista väkivaltaa moraaliholhouksensa ylläpitämiseen.

Katso CNN:n raportti videolta artikkelin alusta.

Lue myös:

    Uusimmat