Kakkossijasta kamppailevat Latvala ja Lappi kävivät sananvaihdon – "Tuo oli vasta alkusoittoa"

Jari-Matti Latvala perjantain nopein 1:49
Videolla kooste Suomen MM-rallin perjantain ajopäivästä.

Toyotan Jari-Matti Latvala ja Citroenin Esapekka Lappi taistelevat keskenään Suomen MM-rallin kakkossijasta.

Latvala starttasi lauantaiaamun erikoiskokeille rallin johtajana ja Lappi kolmantena. Kärjen tilanne muuttui Kakariston erikoiskokeella, jolla Latvala kärsi rengasrikon, ja Kris Meeke keskeytti osuttuaan samaan kiveen suomalaisen tallikaverinsa kanssa.

Ott Tänak nousi kärkeen, Latvala putosi toiseksi ja Lappi otti takaisin haltuunsa kolmostilan.

- Tiesin jo ennakkoon, että Tänakia vastaan on tosi vaikea taistella tänään. Tiet ovat nyt kovavauhtisempia, ja hänellä on parempi lähtöpaikka kuin eilen. En pysty vastaamaan vauhtiin millään, mutta muillakin on vaikeaa Toyotaa vastaan.

Latvalan ja Lapin välinen ero on vain 2,3 sekuntia. Entiset tallikaverukset kävivät huoltoon tullessa sananvaihdon, jossa Latvala kertasi rengasrikkoon johtanutta tilannettaan. Mutta oliko kuskien välillä jo pientä psyykkausta?

- Ei tuo ollut vielä mitään. Tuo oli vasta alkusoittoa, Lappi hekotteli.

Kärkikuskit väänsivät tosissaan sekunnin kymmenyksistä jo perjantaina, joilla erot olivat marginaalisen pieniä. Kiivas kamppailu maistuu Lapille, vaikka Toyotalla on iltapäivälläkin etu puolellaan paremman aerodynamiikkapaketin ansiosta.

- Jari-Matti pystyy niittaamaan minut esimerkiksi Päijälässä ja Kakaristossa. Minun pitää lyödä hänet psyykkisesti ennen pätkiä, jotta hän ei uskaltaisi ajaa niin kovaa, Lappi veisteli.

Lue myös:

    Uusimmat