Esapekka Lappi lakkasi uskomasta Tänakin satuja: "Se huijaa, sanoi minulle"

Koko Suomen MM-rallin läpi autoaan sadatellut virolaiskuski Ott Tänak on ollut koko ajan varsin tyytyväinen autoonsa, väittää Hyundai-kuskin johtoa kiinni ajava Esapekka Lappi.

Lappi lähti päivään vain 3,8 sekunnin takamatkalta, joka venähti heti päivän ensimmäisellä erikoiskokeella 6,6 sekuntiin. Huoltotauolla hän oli jo lähes kymmenen sekuntia perässä.

Samaan aikaan Kalle Rovanperä on kuronut Tänakin johtoa ja hengittää jo Lapin niskaan kolmen sekunnin päässä päästyään eroon perjantain huonosta ajopaikastaan.

Tänak on haukkunut autoaan "painajaiseksi" läpi rallin ja väittänyt ajavansa aivan äärirajoilla jatkuvasti. Lappi ei osta puheesta sanaakaan.

– Se huijaa. Toimii se auto hienosti, se sanoi minulle shakedownissakin, ettei se auto ole oikeasti paha, mutta medialle se kertoo näköjään jotain satuja, Lappi täräytti suoraan C Moren haastattelussa.

Samat neljä erikoiskoetta ajetaan vielä lauantaina toiseen kertaan läpi. Kärki on välttynyt isoilta virheiltä, joten nyt odotetaan, kenelle se osuu ensimmäisenä huippunopeilla pätkillä.

– He tulevat todella kovaa. Varsinkin Kalle on tehnyt muutamia hienoja aikoja tänään. Esapekalla ja Elfynilla on ollut vähän enemmän ylä- ja alamäkeä, mutta näen jokaisen pätkän päätteeksi, että he ovat todella vahvoja, Tänak totesi.

Hänen mukaansa pieneenkään hengähdykseen ei ole varaa, vaikka toisella lenkillä erojen saaminen vaikeutuu.

– Vaikea osuus on vasta tulossa. Ralli on pitkä. Vaikein osuus on pitää tuo ero, Tänak vakuutti.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat