Kaisa Mäkäräisen sihti täysin hukassa – Mari Ederiltä ilahduttava suomalaissuoritus

Kaisa Mäkäräinen jäi kauas kärjestä naisten ampumahiihdon 15 kilometrin normaalimatkalla. Mari Eder oli ilahduttavasti kilpailun 16:s.

Mäkäräisen kilpailu karahti kiville jo kahden ensimmäisen ampumapaikan jälkeen, kun hän ampui yhteensä neljä ohilaukausta.

Pystypaikalla ammunta sujui hieman paremmin, mutta sakkokierroksia kertyi silti vielä kolme lisää, joten Mäkäräinen putosi lopputuloksissa sijalle 65. Eroa kisan suvereenisti voittaneeseen Saksan Denise Herrmanniin syntyi lopulta peräti seitsemän minuuttia ja 39,2 sekuntia.

Illan iloisimmasta suomalaisesityksestä vastasi Mari Eder, joka ampui kilpailussa vain kaksi ohilaukausta. Eder oli loppusijoituksissa komeasti 16:s (+3.39,2).