Kaisa Mäkäräinen kertoo vanhemmalla iällä tehdystä lajinvaihdosta: "En tiedä, onko minulle tullut vieläkään sellainen olo, että olisin hyvä tässä"

Kaisa Mäkäräinen MTV Urheilun erikoishaastattelussa: kertoo Jari Isometsälle urastaan ja tulevasta kaudesta 31:27
Videolla Kaisa Mäkäräisen pitkä haastattelu.

Kaisa Mäkäräinen aloitti oman talviurheilu-uransa maastohiihdolla, mutta siirtyi kuitenkin ampumahiihdon pariin. Hän kertoo MTV Urheilun haastattelussa lajinvaihdostaan.

Mäkäräinen on saavuttanut uransa aikana kuusi MM-mitalia ja hän on voittanut maailmancupin kokonaiskilpailun kolmesti. Ampumahiihtoon Mäkäräinen siirtyi vasta 20-vuotiaana.

– Kun olin vielä lukioaikana maastohiihtäjä, niin mielessä oli pikemminkin unelmia kuin tavoitteita. Se on vielä vähän eri asia, milloin ne muuttuvat sellaisiksi tavoitteiksi, että rupeat tekemään kaikkesi niiden eteen, Mäkäräinen kertoo.

– Ensimmäiseksi ajattelin, että minulla pitää se unelma ja sitten kun se muuttuu tavoitteeksi, niin se alkaa vaikuttaa päivittäiseen tekemiseen. Työlaatu paranee sitä kautta ja alat pikkuhiljaa mennä pikkuhiljaa kohti niitä tavoitteita. Urheilu on huipulla kuitenkin sellaista, että ne muutkin treenaavat. Aika harvalla ne sitten toteutuvat. En tiedä, että uskoinko vilpittömästi niiden toteutumiseen minun kohdallani. Tässä on kuitenkin käynyt niin, että aika monet niistä unelmistani ovat käyneet toteen. Onhan siellä kuitenkin paljon sellaisia asioita, jotka olisivat voineet mennä toisin, Mäkäräinen sanoo.

Mäkäräinen oli ensimmäisen kerran mukana ampumahiihdon maailmancupissa kaudella 2004-2005. Suomalaisella on pian alkamassa uran 16. kausi maailmancupissa. Mäkäräinen on voittanut 26 osakilpailua ja ollut palkintopallilla peräti 81 kertaa.

– En tiedä, onko minulle tullut vieläkään sellainen olo, että olisin hyvä tässä. Jäin kuitenkin koukkuun siihen todella nopeasti. Ampumahiihto oli jo viehättänyt aikaisemmin katsojan roolissa, mutta kun itse pääsi siihen sisälle, niin se alkoi koukuttamaan todella pahasti ja tekee sitä edelleen, Mäkäräinen toteaa.

Ampumahiihdon maailmancupin kausi 2019-2020 käynnistyy 30. marraskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat